Anul 2020 din perspectiva pisicilor

yuki

Anul 2020 din perspectiva pisicilor

 

Anul 2020 a fost unul dificil pentru oamenii care activează în sectorul cultural. Obișnuiți prea puțin să stea acasă, schimbarea i-a surprins, pe o parte dintre ei, petrecând mai mult timp alături de animalele de companie. Iată cum s-a văzut această perioadă prin ochii câtorva pisici cuminți.

MissYuki

 

Ferdinand și regizorul Andrei Crețulescu

Cretulescu

„Paradisul în direct, so to speak. Nu tu ieșiri, deci nu tu întîrzieri; nu tu plecări, deci nu tu bagaje; și, mai ales, nu tu mese și petreceri – drept urmare nema invitați, mai mult sau mai puțin simpatici, care să insiste la scărmănat blană-urechi-burtă și/sau conversație, cu orice preț și fără de rezon.” Regizorul Andrei Crețulescu a devenit tată în februarie. Și-ar dori ca 2021 să fie un an cât se poate de normal. „Poate reușesc să termin scenariul la care lucrez. Poate reușesc să încep pregătirile pentru noul film. Și poate reușesc să calc într-un cinematograf.”

http://www.superpisi.ro/2020-acasa-in-familia-lui-ferdinand-alaturi-de-andrei-si-codruta-cretulescu/

 

Frankie (Daphne Yoda Frankenstein) și scriitoarea Tony Mott (Antoaneta Galeș)

Antoaneta

„A fost splendidă perioada asta, am avut parte de mai mult răsfăț și de atenție. Totuși, nu înțeleg de ce tot amână tipa asta care se crede stăpâna mea să scrie lucrurile geniale pe care i le spun despre oameni și situații. Nu știu cum va fi anul următor, presupun doar că tot pe acasă se va sta, ceea ce mă bucură nespus. E ideal să găsești un om care să stea cu tine.” În 2021 Antoaneta va lansa două noi titluri „(ne)Fericirea noastră cea de toate zilele” și un roman polițist din seria Gigi Alexa.

http://www.superpisi.ro/2020-vazut-de-frankie-pisica-scriitoarei-antoaneta-gales-tony-mott/

 

Gîzi și criticul de teatru Iulia Popovici

Popovici

„E toată ziua lume și frăsuială prin casă, nici o ocazie să mai dăm și noi o tură pe la cabluri și rămânem periodic sechestrați pe undeva, la cum tot închid ăștia ușile fără să facă inventarul la feline. A trebuit să găsim și cum să comunicăm cine pe unde e închis, să transmitem de la unii la alții informația. Dar atâta dormit ca anul ăsta n-am tras de când suntem noi! Și nici atîtea jucării și drăgăleală!” Pentru 2021, Iulia își dorește ca artele performative „să nu moară în lunile care urmează și, în schimb, să iasă din șocul de acum cu un spirit nou”. A pregătit un vlog despre artele peformative pe care îl va lansa curând.

http://www.superpisi.ro/2020-pentru-gizi-purtatoarea-de-cuvant-a-clanului-felin-din-casa-criticului-de-teatru-iulia-popovici/

 

Lady Jumățica, Pif, Fifi, Kiii, Mini-Ki, Whiskas, Murmur, Papanaș, Eeek și fotografa Andrea Retinschi

Retinschi

„În cele din urmă, incantațiile au funcționat, vraja care înconjoară casa o împiedică să ne mai părăsească. Reușește din când în când să fugă, dar nu ajunge departe și vraja o aduce repede înapoi la noi. Totuși, și ea pare mai fericită, o să continuăm incantațiile, rezultatele sunt favorabile. Omul încă are doar două mâini. (…) Ar fi minunat dacă în 2021 o să îi crească mai multe mâini pentru un mângâiat optimizat. Continuăm căutarea incantației pentru extra-mâini.” În 2021, Andreea ar vrea înapoi „îmbrățișările, sporovăielile cu prieteni la terase, călătoriile sau câmpiile festivalurilor cu o bere cât de cât rece în mână”.

http://www.superpisi.ro/fotografa-andreea-retinschi-ne-dezvaluie-cum-a-fost-2020-cu-pisicile-ei-lady-jumatica-pif-fifi-kiii-mini-ki-whiskas-murmur-papanas-si-eeek/

 

Lars și actrița Ada Galeș

Ada Gales

„În primul rând, ce poți să îți dorești mai mult de la viață decât ca fraierii ăștia de oameni să fie tot timpul în casă, obligați să stea cu tine, forțați de divina putere pisicească să se conformeze nevoilor tale? Eu am multă treabă în fiecare zi: să stau, să dorm, să mănânc, să produc stricăciuni. Pentru 2021 îmi doresc să învețe oamenii ceva de la mine (…) cum să se odihnească, cum să își ia afecțiunea de care au nevoie, cum să spună nu, cum să refuze, cum să se joace.” În 2021 ar trebui să aibă premiera filmul la care Ada Galeș a lucrat în acest an: „Odată pentru totdeauna”, în regia lui Iura Luncașu.

http://www.superpisi.ro/2020-vazut-de-lars-si-actrita-ada-gales/

 

Nici și actrița Iulia Verdeș

Iulia Verdes

„M-am plimbat mult. Din dormitor în bucătărie. Și din bucătărie în dormitor. Atât. Mari schimbări n-au fost. Ah, ba da. Am stat mai mult cu stăpânii acasă, mă rog, slugile mele, am uitat că sunt regină pe plantație. Pentru 2021 îmi doresc somn, atenție, mâncare și foarte multă căldură în calorifere (din luna septembrie, dacă se poate).” Iulia Verdeș a înregistrat recent un podcast cu texte scrise de cursanţii „Scrie despre tine” din UK, program coordonat de Sorin Poamă și Vera Ion, adresat diasporei. Își dorește ca anul viitor să fie unul „cu multă activitate, dar fără să punem în pericol oamenii. Aș vrea să ne surprindă un 2021 cu bunătate și toleranță.”

http://www.superpisi.ro/2020-vazut-de-pisica-nici-si-actrita-iulia-verdes/

 

Ritz și criticul de film Irina Margareta Nistor

Irina Margareta si Ritz

Ritz, colocatarul meu, mi-a șoptit să vă spun că a văzut cu ochi buni (albaștri, de altfel, de invidiat) și carantinarea și izolarea, pentru că am stat infinit mai mult cu el, am apelat rareori la cat-sitter și ne-am uitat la filme nu din drive-in, ci din… bed-in. Pentru 2021, Ritz își dorește să mai călătorească, din când în când, supusa Măriei Sale Miaunale, pentru că aduce cadouri tentante de peste hotare, bunătăți pentru halit și recipiente șmecheroase.” Pe Irina Margareta Nistor o puteți urmări pe voceafilmelor.ro.

http://www.superpisi.ro/2020-vazut-de-ritz-si-colocatara-lui-criticul-de-film-irina-margareta-nistor/

 

Tiffy și actrița Antoaneta Cojocaru

Antoneta Cojocaru

„Acesta a fost un an bun. Antoaneta a stat mai mult acasă și cu mine. Ne-am conectat și reconectat. Acum știe că o iubesc, știu că mă iubește și este mult mai liniștită. Am avut eu grijă. Mi-a plăcut că ne-am jucat mult. A, și sunt mai subțirel, că m-a pus la regim, dar m-am obișnuit. Pentru 2021 am o singură dorință: să nu mă uite și să fie bucuroasă în continuare.” Antoaneta Cojocaru joacă în spectacolele teatrelor Bulandra, Teatrelli, Teatrul Dramaturgilor și Opera Comică sau în filme disponibile online. Antoaneta își dorește ca în 2021 să ducă la bun sfârșit proiectele în care este angajată în teatru și turneele întrerupte, să reia cursul ei de teatru, să înceapă un proiect în televiziune și să facă mai mult film.

http://www.superpisi.ro/2020-vazut-de-tiffy-si-prietena-lui-actrita-antoaneta-cojocaru/

 

Vadu și scriitoarea Ana Maria Sandu

Ana Maria Sandu si Vadu

Vadu a avut înțelepciunea să nu schimbe nimic. Probabil că, prin primăvară, deși adoră mirosul de clor, i s-o fi părut un pic cam mult și cam exagerat să îl simtă tot timpul, pentru că spălam foarte des pe jos. În rest, ea și-a văzut de ale ei: drumurile pe acoperiș, plaja, corbul de pe antena de vizavi, care stă și se uită la ea și ea îi vorbește pe limba ei. Îmi imaginez că s-o fi plâns și că am stat prea mult acasă, chiar pentru gustul ei. Felina mea adoră rutina. Cum, în timp, am devenit și eu o pisică mai mare, mi-aș dori ca toate cele complicate să se schimbe, dar cele bune să rămână nemișcate.

http://www.superpisi.ro/scriitoarea-ana-maria-sandu-despre-viata-cu-pisica-vadu-in-2020/

Poveștile pisicilor și gândurile oamenilor despre anul ce se încheie pot fi citite integral pe superpisi.ro.

 

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter