La ce mă uit pe YouTube?

- Bă, da oare tipul ăla cu șapcă mai știe și altceva, în afară de sport și alimentație?

- Bă, da, mai știu și alte lucruri (încercare eșuată de introducere oarecum amuzantă – bifat).

Bun, lăsând în urmă acest moment jenant, să revenim la subiectul pe care vreau să îl împărtășesc cu voi astăzi, mai exact să vă zic la ce mă uit eu, poate vă place. Nu, nu e vorba despre filme, seriale și alte lucruri de genul, mă refer la ce mă uit eu pe YouTube fiindcă pe el vizionez cel mai mult conținut video (și poate de asta ar trebui să-mi fac YouTube Premium, dar mna...). Să nu mai pierdem vremea și să începem că și așa simt că am stricat deja totul.

Vă voi spune oamenii pe care eu îi urmăresc constant fix în ordinea în care îmi trec prin minte, fără vreo ierarhie. Astfel, începem cu Drăcea. Face stand-up comedy, e pasionat de adidași, având și o emisiune despre asta, încearcă să gătească (ceea ce e de lăudat) și ca un bonus, face și vlog, mai rar și poate nu la fel de profi, dar mie tot îmi place mult. Așă că, chiar dacă nu sunteți fani încălțăminte sport, umorul tot vă place, iar acesta este lucrul care este prezent cam în tot ce face Bogdan Drăcea pe YouTube.


Continuăm cu PORC TV. Cam nișat ce-i drept. Se adresează mai mult ascultătorilor de rap și trap, având periodic sesiuni live la Urbanist. Dar dacă nu sunteți fani ai muzicii de genul, au și o emisiune numită ,,Window Shopping” unde până acum au fost invitați: Micutzu, Bianca Adam, Doc, Alex Velea, Teo (din Sfânta Treime: Teo, Vio și Costel) și Delia. Bonus, Drăcea o prezintă. Nu zic să te uiți dar poți să încerci, poate îți place... cred.

Hmmm, și cum am spus mai sus că Micutzu a fost invitat, trebuie să menționez și M.C.N. Podcast. Știu, podcasturile au apărut ca ciupercile după ploaie sau precum controlorii în STB când n-ai bilet, poate și ca proiectele pentru facultate când ești în vacanță, în fine, ați prins voi ideea. Cu toate acestea, podcastul lui este altceva. Ai senzația că ieși cu prietenii la o bere și depănați amintiri, sau cel puțin așa simt eu. Despre invitați pot să spun doar că sunt extreme de diversificați. Câteva nume care au luat parte la aceste discuții au fost: Delia, Mihai Bendeac sau Codin Maticiuc (despre care mi s-a schimbat radical părerea în urma podcastului, în mod pozitiv desigur).


Oare la ce mă mai uit… a, da. Andi Moisescu. Unul dintre oamenii mei preferați din televiziunea noastră, mă rog, e cam printre singurii oameni de televiziune în adevăratul sens al cuvântului. Și ca să o scurtez și să o fac și mai interesantă o să vă zic calculul datorită căruia îmi place la nebunie să urmăresc podcasturile acestea. Invitați extrem de interesanți plus un host desăvârșit care întreține o atmosferă plăcută pe tot parcursul discuției. Acum pe bune, ce poți să vrei mai mult ?


Mai sunt foarte multe lucruri la care mă uit și pe care vi le-aș putea spune, dar poate mai scriu ceva de genul, n-ai de unde să știi niciodată. Această a fost lista mea cu recomandări. A, da, era să uit. Nu mai judecați YouTube-ul după secțiunea de trending deoarece pe această platformă mai sunt multe alte forme de conținut, nu doar Dani Mocanu și compania. Sper să dați măcar o șansă recomandărilor mele și dacă faceți asta, vizionare plăcută încă de pe acum!

  • Text de Răzvan Ionuț Greu

Răzvan Ionuț Greu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter