Ce filme noi vedem pe TIFFUnlimited?

TIFF Unlimited propune un început de an 2021 cu filme curajoase și provocatoare, colecții de autor (inegalabilul François Truffaut), seria de interviuri InspiraTIFF sau topurile High5.

Platforma oferă este 200 de filme și producții proprii, inclusiv o premieră - Queen of Hearts, care se vede doar pe TIFFUnlimited. Și ca începutul de an să fie și mai palpitant, găsim tot aici și filme noi, pentru toate gusturile, de la Marguerite la Oldboy.

 

Oldboy

Regia: Park Chan-wook// 2004

Capodopera sud-coreeanului Park Chan-wook e o fascinantă incursiune în subteranele minții umane, un palpitant și extrem de inventiv thriller despre răzbunare, suferință, vinovăție. Cu siguranță, unul dintre cele mai bune filme de gen din toate timpurile. De văzut și revăzut. Marele Premiu la Cannes.

VEZI FILMUL

 

Marguerite

Regia: Xavier Gianoli// 2015

Înainte ca Meryl Streep s-o joace pe Florence Foster Jenkins, actrița franceză Catherine Frot a întruchipat absolut memorabil un personaj inspirat de povestea ei, într-un film plin de umor. În anii 20, în Paris, o femeie bogată e lăsată să creadă că poate deveni soprană, deși îi lipsește cu desăvârșire talentul. Nominalizat la 11 premii César.

Original, funny and touching - Screen Daily.

VEZI FILMUL

 

Microbe et Gasoil

Regia: Michel Gondry // 2015

Un film ștrengăresc și plin de fantezie despre prietenie, în stilul inconfundabil al lui Michel Gondry. Doi adolescenți pornesc într-o aventură pe drumurile Franței, cu o mașină ciudată pe care au asamblat-o singuri. Lui Théophile Baquet și Ange Dargent li se alătură și Audrey Tautou (Amélie).

O bijuterie de film, în care orice plan vine la pachet cu surprize - Le Parisien.

VEZI FILMUL

 

Une nouvelle amie

Noua iubită// Regia: François Ozon// 2014

O pasionantă dramă erotică despre identitate sexuală, dorință și ambiguitate, cu doi actori talentați în rolurile principale, Anaïs Demoustier și Romain Duris. Când prietena ei moare, Claire face o descoperire surprinzătoare despre soțul acesteia. Unul dintre cele mai bune filme celebrului regizor francez François Ozon. Cu suspans à la Hitchcock.

VEZI FILMUL

 

Testamentul nou-nouț

Le tout nouveau testament// Regia: Jaco Van Dormael, 2015

Dumnezeu există! Locuiește la Bruxelles și se poartă groaznic cu soția sa și cu fiica lor, Ea, care are 10 ani. Pentru că nu mai suportă felul în care tatăl ei se comportă cu oamenii, Ea se revoltă, intră în biroul acestuia și le trimite tuturor prin SMS datele la care vor muri.

  • Proiectat la Cannes și aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar. Cu Benoît Poelvoorde și Catherine Deneuve.

VEZI FILMUL

 

Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră și a dispărut

The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared// Regia: Felix Herngren, 2013

Bazată pe bestseller-ul omonim, comedia a devenit unul dintre filmele suedeze cu cele mai mari încasări din istorie. Un fost expert în dinamită internat într-un azil e pe cale să împlinească 100 de ani. I se pregătește o petrecere liniștită, dar el are alte planuri. O șterge pe fereastră, ca să retrăiască o fărâmă din viața lui aventuroasă.

  • Proiectat la Berlin și nominalizat la Oscar pentru machiaj și coafură.

VEZI FILMUL

 

Nopți magice

Notti magiche// Regia: Paolo Virzì, 2018

Inspirat de titlul celebrului imn oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din 1990, filmul este o comedie despre sfârșitul unei epoci în cinema și showbiz-ul italian de la începutul anilor ‘90, care abundă în umor deplasat și personalități excentrice, văzut prin ochii a trei tineri scenariști, interogați de poliție în legătură cu moartea unui producător.

Light, fast, funny and a little sad - The Hollywood Reporter.

VEZI FILMUL

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter