Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/01/2021
Lifestyle

Cum ne afectează sezonul rece starea de sănătate

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum ne afectează sezonul rece starea de sănătate Share Cum ne afectează sezonul rece starea de sănătate


Imunitatea fiecăruia dintre noi poate fi puternic perturbată de variațiile de temperatură din sezonul rece, de lipsa de lumină şi de mişcare dar şi de alimentaţia săracă în vitamine şi minerale.

Cele mai frecvente afecţiuni specifice iernii, continuă totuşi să fie virozele respiratorii care au impact direct asupra aparatului respirator dar şi a sferei ORL.

Dintre pacienţii cronici, cei mai mulţi care suferă din pricina intensificării  problemelor sunt cei  cu probleme ale aparatului circulator şi cu variaţii de tensiune arteriale, care sunt nevoiţi să treacă mai des prin cabinetul de cardiologie. Totuşi în rândurile următoare n-am propus să observăm cum suntem afectaţi de modificările ample din sezonul rece.

Variațiile de temperatură

Variaţiile de temperaturi influenţează rapid starea de sănătate a bolnavilor cronici. Organismul uman are nevoie de o scurtă perioadă de adaptare pentru a face faţă diferenţelor de temperatură, în cazul bolnavilor cronici, care suferă de astm bronşic sau probleme de circulaţie, starea de adaptare se instalează mai greu. În cazul acestora sunt recomandate ieşirile în exterior, în special în zilele când sunt modificări bruşte de temperatură, sau în cele în cele cu ger.

Mai anxioși, mai triști, ușor depresivi

Nu mai este niciun secret că temperaturile reci, umiditatea excesivă, durata mică a zilelor şi lipsa soarelui sunt factori care favorizează instalarea stărilor de oboseală şi tristeţe. Persoanele sensibile la aceste modificări pot suferi chiar episoade de depresie sau atacuri de panică. Pentru a preveni instalarea stărilor anxioase este important să avem o dietă bogată în vitamine, să facem mişcare şi să păstrăm o rutină bine stabilită.

Sindromul ochilor uscaţi

Temperaturile scăzute, variaţiile mari dinte interior şi exterior sunt doar câteva dintre motivele pentru care se manifestă sindromul ochilor uscaţi. Acesta este mai accentuat în cazul persoanelor care sunt nevoite să petreacă mai mult de 6-8 ore în faţa ecranelor ( monitoare, televizoare, tablete). Picăturile de ochi vitaminizante sunt eficiente pentru a reduce neplăcerile create de temperaturi scăzute şi vânt intens.

Iarna nu este întotdeauna prietenoasă cu organismul uman, furnizând numeroase provocări. Păstrând o imunitate bună, cei mai mulți reușesc să treacă fără probleme peste această perioadă, adoptând  o alimentaţie bogată în vitamine, un program bine stabilit de mișcare, și  urmând recomandările medicului specialist.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută