Ce mai ascultăm în luna îndrăgostiților?

Pentru că februarie este luna din an cea mai încărcată de romantism, vin cu câteva propuneri de piese de dragoste nemuritoare, de inclus într-un playlist pe care să-l asculți când te surprinzi regăsindu-te într-un astfel de mood. Chiar dacă ești îndrăgostit sau nu, cred că puțin romantism nu strică nimănui în pandemie, așa că este ocazia potrivită să ascultăm câteva cântece care ne vorbesc despre acest sentiment mult râvnit. Zic să lăsăm dragostea să plutească în aer, dar pe ritmurile potrivite. 

La Bohème - Charles Aznavour

La Bohème face parte din albumul omonim al celebrului cântăreț Charles Aznavour, lansat în 1966. Se spune că este cea mai populară piesă cântată în franceză, melodie care a devenit semnătura artistului. De ce La Bohème? Pentru că dragostea e boemă, iar franceza este, probabil, cea mai melodioasă și romantică limbă prin care poți lăsa eternității boemia tinereții. Ți se întâmplă să petreci nopțile „În fața șevaletului/ Retușând desenul/ Liniei unui sân”? Pentru mine, tabloul de emoții se completează cu versiunea video alb-negru în care Charles Aznavour reușește să transmită incredibil de multe doar prin expresie și prin felul în care trăiește versurile.

 

Bang Bang (My Baby Shot Me Down) Nancy Sinatra

Bang Bang (My Baby Shot Me Down). Piesa este unul dintre cele mai celebre single-uri ale lui Cher și a fost lansată în 1966, ca parte din albumul The Sonny Side of Cher. Mie îmi place însă varianta lui Nancy Sinatra și pe aceasta o recomand, căci mi se pare mult mai încărcată de dramatism, fiind influențată, probabil, de interpretarea vizuală sângeroasă a lui Tarantino, care a ales această variantă melodiei pentru deschiderea filmului Kill Bill Vol. 1. Nancy Sinatra adaugă în instrumentalul piesei chitara tremolo, care, combinată cu stilul interpretativ teatral al artistei, subliniază tragedia fațetată ca parte nelipsită a sentimentului de iubire profundă neîmplinită. 

 

At Last! Etta James

At Last! este melodia compusă de Mack Gordon și Harry Warren pentru Musicalul Sun Valley Serenade, apărut în 1941. Cântecul a devenit un simbol al romantismului, mult clișeizat în numeroase scene în care se vorbește despre nuntă și iubire, marcând istoria dansului lent. Recomand versiunea interpretată de Etta James în 1960. Albumul de studio, cu care a debutat celebra cântăreață americană de blues, poartă numele piesei devenită, de-a lungul timpului, o piesă-simbol a artistei. „În sfârșit... dragostea mea a apărut/ Zilele de singurătate s-au terminat/ Și viața este ca un cântec”, iar Etta James știe cel mai bine să trăiască acest cântec. 

Nu uitaţi când vă alcătuiţi playlist-ul de Valentine’s si de Cry me a river - Julie London, Mr. Sandman - The Chordettes, Summer Kisses, Winter Tears - Elvis Presley, Love And Kisses - Ella Fitzgerald, I'll Always Be In Love With You - Ella Fitzgerald, You And The Night And The Music - Julie London, Unforgettable - Nat King Cole, My Girl - The Temptations, L-O-V-E - Nat King Cole sau de The First Time Ever I Saw Your Face - Roberta Flack. 

Ascultă aici playlist-ul de Valentine’s al Deliei Mitrache

Love Songs Playlist By Delia Mitrache 

  • Text de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter