Stâna Turistică şi un singur anotimp, cel al Bunătăţurilor!

Apăi, voi trebuie să ştiţi că aci, la Stâna din Poiana de deasupra Braşovului, avem un singur rost: să primim oamenii cum ştim mai bine, ori de câte ori vin în ospeţie, şi iarna, şi vara. Îi musai să nu uitaţi asta! – no, ui aşe ne zice Baciu nost’ Bună dimineaţa!, d-apăi noi n-avem cum uita care-i misia noastră la Stână. Aşa că,… vă poftim la Bunătăţuri! 

La Stâna Turistică, în Poiana Braşov, gazdele sunt pregătite întotdeauna să primească oaspeţi. Pe terasa din faţa restaurantului au instalat igluu-ri şi aparate de încălzit, iar în Potcoava din Grădină sunt montate încălzitoare cu infraroşii. Totul e făcut ca să vă ofere o şedere cât mai plăcută afară, până când va fi posibil să luaţi loc în restaurant.

Până atunci, peisajul vă oferă o compensaţie greu de egalat de alte imagini. De altfel, propunerile din meniu sunt chiar şi singure în stare să vă facă să vă bucuraţi de orice vizită la Stână, ca de o zi de răsfăţ. Cuptoarele duduie harnice şi coc pită, ori bulgării aurii ai bulzurilor inegalabile de aici, plitele sunt încinse şi grătarele, la fel! Oale, crătiţi, tigăi şi ceaune, ficiori şi jupâniţe care meşteresc pe lângă ele, ori aleargă să vă servească, asta-i atmosfera care vă întâmpină la Stână.

Berbecuţ la ceaun

Cât despre mâncare, ce să mai vorbim? Berbecuţ la ceaun, ciorbă de cocoş, obrăjori de vită cu sos de ciuperci, borş de miel, ori gustări ţărăneşti, cu jumări, caltaboş, tobă, pastramă, sau tocana de căprioară, ori gulaşul de mistreţ, toate sunt neînchipuit de gustoase, însă amintindu-le doar pe ele, facem o mare nedreptate celorlalte Bunătăţuri din lista de bucate!

Iar când se lasă seara, dacă gerul nu v-alungă de lângă Vatră, un foc vegheat lângă o cană cu ţuică fiartă, ori una cu vin fiert, e un final de poveste pentru o zi de vacanţă.

La Stâna Turistică, în Poiana Braşov, printre Bunătăţuri!

Poiana Brașov, Păstorului nr. 5

tel. 0726 366 147

Newsletter