De vorbă cu ȘTEFAN MANDACHI despre apariția în emisiunea „Șef sub acoperire”

Reality show-ulȘef sub acoperire” a revenit cu un nou sezon de marți, 09 februarie, de la 21:30, la PRO TV. Formatul emisiunii îi provoacă pe manageri de top să intre în propria companie, sub o altă identitate și să meargă să lucreze cot la cot cu proprii angajați. 

Săptămânal, emisiunea va duce câte un director sub acoperire, care va experimenta o serie de job-uri în propria companie. Primul șef care a pornit în această aventură este Ștefan Mandachi, cunoscut om de afaceri din România. Acesta a făcut numeroase sacrificii pentru a avea succes în afaceri și a fondat un important lanț de restaurante de tip fast-food. Spartan, afacerea fondată în urmă cu 8 ani, a ajuns acum la o cifră de afaceri de 35.000.000 de euro pe an.

Mandachi nu se oprește doar la afaceri. În urmă cu un an, a construit lângă Suceava singurul metru de autostradă din Moldova, acțiune care a provocat o adevărată euforie la nivel național.

Iată ce ne-a povestit despre experiența din cadrul acestei emisiuni.

Ce te-a determinat să iei parte la „Șef sub acoperire”? Ce anume ai vrut să descoperi în ceea ce-i privește pe angajații tăi? 

O emisiune mai veche, similară, pe care am văzut-o în S.U.A., „Undercover Boss”. Am fost profund marcat de umanitatea „boss-ului” de acolo. Brandul se numește Moe’s Southwest Grill. Mi-am dorit mult, încă de pe atunci, să ajung atât de prosper încât să merit să fiu invitat!

Cum a fost întreaga experiență? Cum ai descrie-o?

Relevantă și revelatorie. Mi-a fost greu, dar a meritat din toate punctele de vedere.

Care a fost cel mai surprinzător lucru pe care l-ai descoperit?

Că un bărbat care nu aude este atât de pasionat de munca lui și că se poate bucura de lucrurile mărunte… M-a inspirat povestea lui Săndel, angajat Spartan.

Am văzut că au fost niște povești foarte frumoase și emoționante, dar au existat și lucruri neplăcute pe care le-ai descoperit la angajați sau la afacerea ta?

Am descoperit și lucruri care trebuie îmbunătățite. De exemplu, am văzut că mai avem de lucru la training, comunicare, sudarea echipelor.

Cum se va schimba business-ul tău în urma acestei experiențe?

Vreau ca de acum să investesc masiv în oameni.

Cum te-a afectat pandemia, ce măsuri ați luat la Spartan și cum v-ați reinventat?

Am pierdut câteva milioane de euro, dar bine că-s sănătos. Partea bună e că am lansat platforma educațională patronx.ro și voi lansa cel mai tare seminar educațional pentru antreprenori în luna aprilie.

Pe ce patron din România ți-ar plăcea să-l vezi la „Șef sub acoperire”?  

Gigi Becali.

Ce urmează pentru Ștefan Mandachi? La ce ne putem aștepta de la tine în următorul an?

Voi investi masiv în educația antreprenorială. Am lansat Școala de libertate, un proiect online, dar și  Caietul visurilor și Caietul de strategie, două lucrări la care am trudit ca un erou. Sunt disponibile pe caietulvisurilor.ro Vreau să ajut oamenii să-și descopere vocația. Voi finanța fântâni în Africa, voi proteja animalele, voi face un spital în parteneriat cu o primărie, voi încerca să ajut și să inspir prin acțiunile mele.

  • Interviu de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter