7 premiere la cinema pe final de februarie

În weekendul care începe pe 26 februarie, vor avea premiera în România nu mai puțin de 7 filme. Însă, cum marea majoritate a cinematografelor sunt închise, putem să percepem această “avalanșă” de premiere ca un semnal transmis de distribuitorii de filme către lanțurile de cinematografe: “Deschideți! - pentru că noi aducem filme!” 

Pe 26 februarie avem premiera blockbuster-ului „Vânătorul de monștri” / “Monster Hunter” (2020), filmul fantasy realizat după popularul RPG cu Milla Jovovich, Tony Jaa şi Ron Perlman în rolurile principale.

 O altă premieră este filmul românesc “Berliner” regizat de Marian Crișan. Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, rămane blocat la Salonta, un mic orășel de provincie. Sediul de campanie devine de nevoie casa unuia dintre săteni, tractorist de meserie.

 Transilvania Film ne propune „Servitorii”. „Un noir impresionant”, un film de epocă alb-negru cu aer de distopie, potrivit Variety, „Servants” aduce în atenție un subiect controversat în Europa de Est, inclusiv în România: colaborarea preoților cu regimul totalitar. Într-un rol principal îl revedem și pe Vlad Ivanov.

 Iubitorii filmelor de acțiune vor avea plăcerea să-l revadă pe Liam Neeson în filmul “The Marksman: În bătaia puștii”, Action Thriller cu un fermier din Arizona ce apără un băieţel mexican de asasinii cartelurilor.

 Pentru iubitorii de horror, Prorom propune “Haunt” / “Casa bântuită”. De Halloween, un grup de prieteni se aventurează într-o casă bântuită „extremă” care promite să se hrănească cu cele mai întunecate temeri ale lor. Noaptea lor devine mortală pe măsură ce ajung la concluzia îngrozitoare că unele coșmaruri sunt reale.

 "The Truth" spune povestea unei dive (Catherine Deneuve) ce are parte de toată iubirea și admirația bărbaților, dar care are o relație complicată cu propria fiică (Juliette Binoche) venită din SUA să o viziteze împreună cu soţul ei (Ethan Hawke).

 Jeremy Irons, și Diane Keaton și Maggie Grace joacă în comedia romantică

Iubire, nunți & alte dezastre” / “Love, Weddings & Other Disasters”, film ce întreţese mai multe poveşti despre oameni care fac cunoştinţă întâmplător la evenimente la care sunt invitaţi.

 Seria de premiere cinematografice continuă și în luna martie, când nu mai puțin de 13 filme sunt așteptate pe marele ecran. Printre acestea, filmul danez “Încă un rând”/ “Another Round”, cu Mads Mikkelsen în rol principal, blockbuster-ul Warner Bros. “Godzilla vs. Kong” sau animația “The Croods: A New Age”.

Vezi AICI lista completă de premiere din luna martie, 2021. 

În momentul de față în România sunt deschide foarte puține cinematografe.

La București avem deschise doar 2 cinematografe, Happy Cinema și Elvire Popesco, iar în țară sunt deschide toate cinematografele din rețeaua Happy Cinema (Bacău, Bistrița, Buzău, Alexandria și Focșani) și Cinema Palace de la Oradea.

Restul de cinematografe este posibil să se deschidă când incidența cazurilor de covid scade sub 1,5/1000 persoane, astfel încât cinematografele să poate deschide la o capacitate de 50%.

Să ne vedem cu bine, la cinema!

Redacţia Zile şi Nopţi

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter