“A Star is Born”, un film de Dragobete

Pe 24 februarie e sărbătoarea neaoșă a iubirii și nu știi cum să îți surprinzi partenerul de Dragobete? Această zi nu ar fi completă fără un film de dragoste. 

A Star is born

Fie că vrei să vezi un film captivant cu persoana iubită, fie că este un moment potrivit să te mai destinzi, A star is born (2018) este alegerea potrivită. Actorul Bradley Cooper şi renumita cântăreață Lady Gaga sunt protagoniștii acestui film, în rolurile lui Jack şi Ally, doi interpreţi talentaţi care îşi unesc destinele atât pe scenă, cât şi în spatele reflectoarelor. Jackson Maine (Bradley Cooper) este un artist country de succes. Mama a murit la naștere, tatăl era alcoolic și avea un frate mult mai în vârstă (Bobby) care era managerul lui și avea grijă de el în turnee. Jack era dependent de alcool și droguri. Într-un bar, o cunoaște pe Ally (Lady Gaga) care cântă “La vie en rose”, iar el e uimit de vocea ei. Își petrec seara împreună, ea îi povestește de ce nu are o carieră muzicală și despre provocările pe care le-a avut, apoi îi și cântă pentru prima dată câteva versuri compuse de ea și un refren, ce aveau să facă parte mai târziu din piesa “Shallow”. 

 

Plot-ul, se învârte în jurul muzicii şi a faimei, alcoolismului, dragostei şi deciziilor. Producția reprezintă debutul lui Bradley Cooper în postura de regizor. Atât Jackson Maine, cât și Ally sunt în egală măsură personaje principale și atenția a fost pe amândoi, în paralel, poate și pentru a evidenția ascensiunea ei și căderea lui. A scos în evidență latura umană dintr-un om cu dezechilibre adânci. Filmul nu caută nici derapaje morale, nici sentimente complexe. Prezintă așadar o poveste de dragoste idealistă, plasată în lumea industriei muzicale, o poveste în care personajele respectă valori tradiționale (familia, fidelitatea, corectitudinea), ceea ce este surpinzător ținând cont de mediul în care evoluează. Sunt prezente secvențe filmate cu priviri, culori şi muzică, care încadrează filmul A Star is Born la categoria “drama aproape perfectă”. Acest film este invitația în viața intimă a unui cuplu aparent banal, care îți arată ce se întâmplă atunci când e prea târziu și care îți arată cât de multe poate schimba iubirea necondiționată.

 A Star is Born

Dacă ești adeptul filmelor de dragoste, însă nu a celor prea siropoase, nu mai sta pe gânduri. Filmul este disponibil atât pe Netflix, cât și pe alte platforme online. Fie că vrei să privești filmul acesta ca pe o poveste de dragoste, musical, dramă sau tragedie, important este să nu ratezi ocazia de a-l viziona. Ce mai aștepți?

  • Recomandare de GEORGIANA ROMAN
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter