Top 5 locuri din țară de unde să-ți iei o cafea bună la to go

În ultimii ani, românii au început să fie mai atenți la cafeaua pe care o beau, fiind „educați” de numeroasele cafenele de specialitate care au apărut în majoritatea orașelor. Problema acum nu mai este unde găsești o cafenea bună, ci pe care să o alegi din numărul foarte mare de astfel de locuri. Iată, așadar, o listă cu 5 locuri din țară de unde poți să-ți iei oricând o cafea care nu doar te trezește, dar îți și surprinde simțurile: 

București - Sonder

Sonder este o cafenea cu design scandinav, cu decoruri simple, dar care mizează foarte mult pe acel hygge, pentru care nordicii sunt invidiați. Cafeaua de aici provine de la La Cabra, celebra prăjitorie daneză din orașul Aarhus. În plus, în afară de hygge și cafea bună la to go vei mai putea pleca de aici și cu alte lucruri bune.

Adresă: Vasile Alecsandri 3

Telefon: 0771.581.083

Brașov - NOLA

NOLA este o cafenea mică, aflată la o aruncătură de băț de Biserica Neagră. Cafeaua de aici este foarte bună, aceeași ca la Croitoria de cafea, și o poți lua la to go, ca să-ți dea gust plimbării pe străduțele din centrul vechi al Brașovului sau o poți consuma la măsuța din fața cafenelei.

Adresă: Hans Benkner 6

Telefon: 0723.046.895

Cluj - Let’s Coffee

Dacă iubești cafeaua bună, atunci trebuie să-ți începi o dimineață din Cluj cu un specialty coffee de la Let’s Coffee. Ar fi pur și simplu păcat să n-o faci, pentru că oamenii de aici sunt foarte pasionați de acest domeniu și își diversifică constant oferta de cafea. În plus, e aproape și de Parcul Central și de centrul vechi al orașului.

Adresă: Constantin Daicoviciu 8

Telefon: 0744.251.607

Iași - Jassyro


Jassyro este o cafenea de specialitate aflată în inima orașului Iași și ți se promite că dacă-ți iei cafeaua la to go de aici, vei pleca de fiecare dată și cu o poveste interesantă despre cafea. În plus, ești încurajat să întrebi tot ce dorești să afli despre sortimentele de cafea sau metodele de preparare.

Adresă: Ștefan cel Mare 1C

Telefon: 0747.771.771

Timișoara - Garage Cafe

Cei de la Garage Cafe au și propria prăjitorie de cafea, așa că își permit să promită treaba asta: „echilibrat și migălos, prăjim boabele în așa fel încât să nu te mai întorci niciodată la o cafea fără personalitate”. Mai mult, ei mai garantează și că misiunea lor este de a da cafelei locul cuvenit în lume: „acela de motor al ideilor bune”. Nu-i crede pe cuvânt, treci pe la ei și vezi dacă așa este.

Adresă: Palanca 2

Telefon: 0771.373.268

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter