Zile și Nopți te trimite la cursul "Istoria secretă a Frumuseţii"

Update:

Câștigătoarea cursului online ”Istoria secretă a Frumuseţii” este Daniela Mihai.

Câștigătorul va fi contactat în privat pentru detaliile legate de intrarea în posesia premiului.

Felicitări! 

...................................................................................................................................................................

Fundația Calea Victoriei vă invită la un nou curs online: "Istoria secretă a Frumuseţii. Canoanele estetice şi îngrijirile cosmetice – din Antichitate până în zilele noastre"

Vrei să participi la cursul online “Istoria secretă a Frumuseţii”?

Răspunde pe site, la întrebarea:

De ce vrei să participi la cursul online “Istoria secretă a Frumuseţii”

și ai șansa să câștigi unui loc la curs.

Câștigătorul va fi extras prin random.org și anunțat vineri, 5 martie, la ora 13:00. Cu o zi înainte de începerea cursului, câștigătorul va primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

Despre curs.

Fumuseţea pare pentru omul secolului XXI un mit vechi de când lumea, o percepţie estetică dominată de diverse canoane estetice, dar şi de o viziune subiectivă.

Încă din preistorie, iubită, hulită sau adorată, zeiţa capricioasă a frumuseţii a modelat gusturi, alegeri, atitudini şi maniere. Mereu prezentă şi greu de definit, ea pluteşte în aerul timpului, dar ne pare, uneori,de neînţeles.

Istoria frumuseţii este deopotrivă contemporană cu cei care o elaborează, dar şi eternă, punându-şi amprenta asupra generaţiilor viitoare, într-un mod nebănuit. De exemplu, fascinanta Venus din Milo a impus femeii contemporane măsurile perfecte: 90-60-90.

Fundația Calea Victoriei vă invită să parcurgeți împreună, într-un mod interactiv şi relaxat, o poveste care ne fascinează, să vedem cum a evoluat idealul estetic de-a lungul veacurilor, care au fost şi care sunt îngrijirile cosmetice care au făcut epocă şi cum ne-au transformat ele cotidianul şi percepţiile. Ne vom delecta cu imagini din diverse perioade, de la opere de artă la reclame şi filme publicitare.

Temele celor trei ateliere sunt:

  1. De la Venus din Milo la curtezanele Renaşterii. Cum se naşte un ideal estetic? Canoanele Antichităţii, Evului Mediu şi Renaşterii. Proporţiile perfecte. Îngrijiri cosmetice. Cosmetică & comotică.
  1. O frumuseţe modernă. Elogiul naturalului. Frumuseţea masculină şi cea feminină, câteva delimitări. Loţiuni, ape parfumate & chipuri palide. Un mit: doamna de la Paris. Revistele de modă şi evoluţia canoanelor estetice. Frumuseţea secolului XX. Trupul eliberat. Sport şi soare. Băietana şi sportivul. Creatori de modă care propun o nouă estetică: Coco Chanel & Jean Patou. Apariţia saloanelor de îngrijiri cosmetice şi povestea unor mărci de succes.
  1. Frumuseţea noului mileniu. De la tirania podiumurilor de modă la acceptarea „celuilalt”. Trupul amputat sau bolnav. Big is beautiful. Body positive. Câteva viziuni estetice şi cosmetice.

Informații despre curs:

Dată începere: 9 martie 2021

Oră curs: 19:00

Număr ateliere: 3

Frecvenţă: săptămânal, marți (o întâlnire durează 2h)

Tip: Teoretic

Varsta Minimă: 16 ani

Loc: Cursul are loc online.