Recital cameral extraordinar CU PUBLIC De Mărțișor

În prima duminică din luna martie, trei muzicieni excepționali își unesc forțele într-un concert cameral cu totul special, pe care l-au intitulat De Mărțișor.

Duminică, 7 martie, ora 19:00 , Ateneul Român

MIHAELA MARTIN - vioară

RĂZVAN POPOVICI - violă

MARA DOBRESCU - pian

Program

Max Bruch - Patru piese pentru vioară, violă şi pian, op. 93 (I, II, VI, VII)

Franz Liszt - Die Zelle in Nonnenwerth pentru violă şi pian

Piotr Ilici Ceaikovski - Melodie pentru vioară şi pian

Lili Boulanger - Nocturnă pentru vioară şi pian

Josef Suk - Cântec de dragoste pentru violă şi pian

Robert Schumann - Intermezzo din Sonata F.A.E. pentru violă şi pian

Fritz Kreisler - La Gitana pentru violă şi pian

Robert Schumann - Trei romanțe, op. 94

Dmitri Şostakovici - Cinci piese pentru vioară, violă şi pian

Parteneri: SONORO FESTIVAL si UNICREDIT BANK

Mihaela Martin este un violonist de mare carieră și un pedagog recunoscut pe plan internațional. Școala muzicală la care s-a format coboară, prin maestrul Ștefan Gheorghiu, până la marele George Enescu. Este laureată a concursurilor Ceaikovski/Moscova, Montreal, Regina Elisabeta/Bruxelles şi la Competiţia Internaţională de Vioară din Indianapolis/SUA. Cariera de solist concertist se împlinește armonios cu aceea de interpret de muzică de cameră. În 2003, alături de rusul Daniel Austrich, japoneza Nobuko Imai şi suedezul Frans Helmerson, violonista a înființat cvartetul „Michelangelo". Mihaela Martin cântă o vioară Giambattista Guadagnini construită în 1748. Din anul 1992 violonista ocupă și o catedră la Conservatorul din Köln, Germania.

Violistul Răzvan Popovici a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. O carieră internațională l-a purtat pe scene de concert din întreaga lume. Muzicianul apare regulat și ca membru al Ansamblului Raro cu care a înregistrat până în prezent opt discuri. Ultimul CD, intitulat Rhapsodie Roumaine, a fost lansat in luna ianuarie, in renumita sala Musikverein din Viena. Răzvan Popovici este iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră „SoNoRo" din București, pe care l-a transformat intr-o platforma culturala europeana de mare succes.

În anul 1996, Mara Dobrescu primește o Bursă a Guvernului Francez și este admisă la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris. Laureată a numeroase concursuri internaționale, pianista a fost aplaudată în concerte și recitaluri susținute în Europa, America de Sud, Asia, Australia si Statele Unite ale Americii, atât ca solistă cât si ca membră a Cvartetului „Face a Face". Mara Dobrescu face parte și din Trioul „Brâncuși" cu care, în 2012, a înregistrat integrala triourilor de George Enescu pentru seria franceză Zigzag Territoire.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, pentru fiecare concert, vor fi puse în vânzare 210 de bilete, echivalentul a 30 la sută din capacitatea Sălii Mari a Ateneului Român.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter