Zile și Nopți, ediția de aprilie, a ieșit de la tipar

Zile și Nopți București ediția de aprilie are 134 de pagini. Ți-am pregătit subiecte exclusive din muzică, film, artă și food & drink. Haideți să descoperim împreună experiențele propuse de redactorii și contributorii Zile și Nopți.

Ascultă și podcastul care anunță apariția noul număr Zile și Nopți, pe următoarele platforme:

sau răsfoiește revista în format digital AICI.

Anul acesta ne asumăm parțial rolul de Iepuraș, nu o să facem cumpărăturile pentru Paște în locul tău, dar o să venim la susținere cu multe idei, pentru că știm că de multe ori este greu să găsești cele mai inspirate cadouri pentru toți membrii familiei sau pentru prieteni.

Redacția Zile și Nopți a trecut prin mai multe brainstorming-uri pentru a pune cap la cap un supliment cu peste 40 de idei de cadouri. De asemenea, am avut grijă să le aranjăm pe categorii, așa că în paginile revistei vei găsi idei de cadouri pentru bărbați, femei, copii, câteva idei de cadouri mai speciale dar și două pagini cu o selecție de vinuri deosebite și care merg de minune pentru masa de Paște.

Tot în luna aprilie ți-am pregătit și un supliment de vacanțe. Pentru că avem nevoie cu toții de o vacanță, îți propunem să Redescoperi România în ritm domol.

Pandemia ne-a obligat să ne redescoperim țara, la început mai degrabă constrânși de împrejurări, iar mai apoi surprinși de minunățiile pe care le-am descoperit. Deși, pe fondul vaccinării, situația sanitară pare să se îmbunătățească și deja ne facem planuri pentru concediile din a doua parte a anului, îndemnul nostru este să continuăm a ne întoarce fața către România.

Planificăți-vă vacanța din acest an cu recomandările noastre din suplimentul special Zile și Nopți.

Întoarcem foaia și aflăm dintr-un interviu exclusiv că Mihai Bobonete s-a apucat de scris o carte și că și-a lansat propriul podcastul DaBravo. Îndrăgitul actor din serialul Las Fiebinți ne povestește și despre experiențele sale din viața reală:

“Am avut Covid, am stat și izolat, m-am și vaccinat, sunt vaca aia cuminte din turmă, nu greșesc.” 

La Pop Up Stories vorbim despre modă. Astfel, Ioan Big, publisher Zile și Nopți, ne spune că “Alfabetul modei în pandemie începe cu A”. A de la Armani.

Rămânem tot la modă și vă prezentăm un interviu exclusiv cu Irina Schrotter, care de peste 30 de ani captat atenţia publicului interesat de fashion şi lifestyle din întreaga ţară. Reputaţia brandului Irina Schrotter şi notorietatea ei ca designer promotor al conceptului de timeless elegance şi antreprenoare cu o cifră de afaceri de milioane de euro au depăşit binişor frontierele României.

Întoarcem foaia și la capitolul MUZICĂ vorbim despre TAYLOR SWIFT, prima femeie din istorie care a câștigat prestigiosul Album of the Year în cadrul premiilor Grammy de 3 ori.

În luna aprilie aniversăm și 65 de ani de la invenția FENDER Stratocaster și omagiem chitarele electrice ce și-au însoțit muzicienii în drumul către noi tărâmuri muzicale.

Ioan Big a vorbit cu JORDAN RUDESS, extraordinarul compozitor şi instrumentist, cunoscut în toată lumea datorită aportului său esenţial la muzica DREAM THEATER iar Berti Barbera ne povesteste despre Roundagain, un ansamblu monumental format din patru dintre cei mai strălucitori muzicieni ai ultimului sfert de secol.

Deschidem capitolul de artă cu VAN GOGH: De la artist ignorat la artist furat.

Anul trecut, pe 30 martie, chiar de ziua artistului, hoții au intrat în Muzeul Singer Laren și în doar câteva minute au părăsit instituția cu tot cu Parsonage Garden din Nuenen. În general, doar 10% dintre obiectele de artă furate sunt recuperate, însă când vine vorba de creațiile lui Van Gogh acestea au un record impecabil în a fi salvate. Sperăm că vom avea parte de același deznodământ și că, în curând, tabloul va fi încă o dată expus în galeriile de artă.

Tot în ediția de aprilie, vă prezentăm un interviu în exclusivitate, de data aceasta cu cel care a reinventat teatrul românesc. Regizorul Alexander Hausvater continuă să fie un personaj fascinant prin originalitatea abordărilor conceptuale și estetice într-o lume a artelor caracterizată, din păcate mult prea frecvent, de mascarea lipsei de substanţă creativă prin asimilarea comodă a trendurilor postmoderniste și culturale populare, ale axiomelor corectitudinii politice și a subtextelor „ancorate” în banalul cotidian.

La arta grafică, vorbim de un maestru al benzii desenate românești: Albin Stănescu, care încă din anii facultății a realizat ilustrații și bandă desenată pentru diferite reviste printre care „Luminița”, „Cutezătorii” sau „Universul copiilor”

John Dot S este un artist urban care a trecut prin mai toate formele de expresie artistică și unul dintre muraliștii prolifici de la noi. După ce s-a jucat 5 ani cu grafica digitală și ilustrația a decis să facă și altceva în zona artelor vizuale, așa că și-a dat demisia de la job și a închiriat un atelier în care a început să experimenteze. Operele sale se regăsesc în mai multe orașe din România, de la aeroportul din Sibiu, până la Târgu Jiu, București sau penitenciarul din Iași.

Ioan Big a stat de vorbă cu Chioma Ebinama, o tânără artistă americană de origine nigeriană care are o expoziţie remarcabilă de artă contemporană “noroi & fluturi” (mud & butterflies), expozitie ce se poate vizita până pe 24 aprilie la Catinca Tabacaru Gallery din Bucureşti.

Schimbăm din nou foaia și la capitoul FILM vorbim despre Premiile Oscar 2021: Diversitate la superlativ şi dublă şansă pentru România.

Vedem America prin ochii unui storyteller modern, Chloé Zhao. Cineasta, favorită la Premiile Oscar din acest an, a crescut la Beijing în anii 80-90 dar și-a petrecut viața de adult în America. Ea și-a găsit inspirația în peisajul dur, dramatic și neiertător al Vestului unde, în cele din urmă, a făcut cel mai bun film al generației sale, un portret tandru al vieții americane moderne: „Nomadland”.

Ștefan Iancu, colaborator Zile și Nopți, scrie despre debutul în lungmetraj al cineastei Emerald Fennell. Actriță, ocazional scenaristă și mai nou, regizoare, britanica de 37 de ani a reușit însă performanța de a scrie și regiza unul dintre cele mai premiate și bine primite filme ale unui an destul de buclucaș pentru industrie: “Promising Young Woman”.

Monica Felea ne face o radiografie a festivalului de film de la Berlin iar Teodora Bratu, redactor Zile și Nopți, a stat de vorbă cu KATIA PASCARIU, actrița care a dat viață personajului principal din lungmetrajul lui Radu Jude, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", marele câștigător al premiului Ursul de Aur.

La capitolul FOOD & DRINK, Horia Ghibuțiu ne povestește despre “Pizza noastră cea de toate zilele”, Cosmin Dragomir, jurnalist specializat în gastronomie, ne prezintă un fel de top al celor mai suprinzătoare sarmale iar Mădălina Santa, chef și owner al restaurantului Szikra din Sfantu Gheorghe, ne spune că “Restaurantul nu e loc de joacă!”

La Capitolul de BucurEȘTI avem:

  • 5 locuri unde poți să ieși la un desert bun;
  • FitBucurEști: ARMANDO LUNGU;
  • CLIN D’OEIL: ALINA PETRICĂ: “Așa am aterizat eu în jungla scenei și pe scena junglei”;
  • Povești din București: Grădina Olari;
  • Preview: Un musical (ne)normal;
  • ANIVERSARE: MNAC - 20 de ani;
  • MEMORIA GUSTULUI: O firimitură din trecut;
  • Aprilie la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Încheiem ediția de aprilie cu o recomandare de podcast, Renegades: Born in the USA, cu BARACK OBAMA și BRUCE SPRINGSTEEN.

Din start premisa unor dialoguri despre diferenţa dintre ‘visul american’ şi ‘realitatea americană’ din perspectiva evenimentelor recente este incitantă, având în vedere experienţele de viaţă radical diferite ale interlocutorilor, care însă, aparent paradoxal, i-au condus spre concluzii asemănătoare. Căci, altfel, ce ne-ar mai putea zice despre cât de mult iubesc ei America şi n-au făcut-o deja în sute de speech-uri şi în zeci de albume vândute în milioane de exemplare?

Acestea au fost recomandările nostre din ediția de aprilie a revistei Zile și Nopți. Nu uitați, avem 134 de pagini cu subiecte exclusive din MUZICĂ, ARTĂ, FILM ȘI FOOD & DRINK.

Revista este acum în oraș și este distribuită gratuit în locații atent selecționate din București, Brașov, Cluj și Iași.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter