Evenimente Online: săptămâna 5-11 aprilie

MUSICOOLT 2021

Joi, 8 aprilie, de la ora 19:00, muzica contemporană  se despică în 4 zări cu 7 compozitori, care vor să dovedească că indiferent de pregătirea profesională, talent sau experiență, oricine se poate îndrăgosti de muzică - MUSICOOLT 2021. Prima întâlnire poartă numele de „Mersul trenurilor în muzică” și plecăm în această călătorie alături de Gabriel Almaşi, un renume pe scena timișoreană, a cărui compoziții au plecat din România și au ajuns în SUA, Germania, Italia, Ucraina, Elveția și Anglia. „”Muzica poate fi asemănată unei călătorii cu trenul. Pornești dintr-un punct și ajungi la o destinație. Pe parcurs întâlnești tot felul de peisaje, unele sunt deja cunoscute (poate dintr-o călătorie anterioară) iar altele sunt noi. Pe de altă parte, istoria muzicii seamănă cu o gară de triaj, unele muzici rămân în depou, iar altele au o cale lungă și străbat continente.”, declară artistul. Evenimentul va fi disponibil pe platforma ZOOM. Program complet și detalii AICI.

Omul invizibil | Teatrul German de Stat Timișoara

Sâmbătă, 10 aprilie, urmărim Omul Invizibil, pe scena virtuală a Teatrului German de Stat Timișoara. Spectacolul de Herbert George Wells și regizat de Alex Halka reprezintă un proiect în cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori. Viața lui Griffin , un cercetător, este doar o goană după avere, putere și succes. În urma unor experimente reușește să își aducă la realitate cea mai mare dorință - ființele umane pot deveni invizibile. Aceasta este o cale cu un singur sens, însă el va afla doar după ce devine el însuși invizibil. În rolul principal îl vom vedea pe Iosif Csorba. Încă din timpul facultății colabora cu numeroși regizori din Germania. Mai târziu în 2008 evoluează la Teatrul Municipal din Brunico (Italia) în coproducţia "Oameni dragi", de Laura de Weck, iar în 2009 face parte din coproducţia cu Teatrul de Stat din Bruchsal, Germania „Goethe_Lenau_Faust- Explorarea unui mit”. În 2011 se întoarce în țară și alături de echipa Teatrului Național Timișoara pune în scenă piesa „Alergătorul”. Participarea este gratuită, iar spectacolul va fi disponibil pe pagina de facebook a teatrului.

White Mahala live in the Garden

Continuăm să sărbătorim venirea primăverii, de această dată printr-un concert cu d-alea românești - sâmbătă, 10 aprilie, White Mahala, live de la ora 20:00, pe platforma vStage. Vorbim de trupa care și-a propus încă de la începuturile sale să aducă buna dispoziție, cheful de viață și de petrecere în sufletul oamenilor care fie duc dorul, fie acum descoperă ritmurile autentice românești, inspirate din vechile melodii urbane de mahala cu ștaif. Arta ne aduce încă o dată împreună, chiar dacă suntem la distanță, fiecare acasă, în grădină sau sufragerie. Dacă e să identificăm stilul abordat ce știm este că: „White Mahala nu canta rock/Nici dance, nici etno, nici hip‐hop/În România noi suntem/Tăticii stilului neo‐boem”. Oamenii din spatele melodiilor pe care le vom asculta sâmbătă seară sunt: Ovidiu „Ciripilă” Niculescu (voce/text), Nicolae „Comisaru’” Daniel (keyboards), Călin zis si „ăla micu’, „Vamă”  sau „Gavroche” (bass) și Doru Cinca sau „Smardoiu’ cu suflet” (tobe). Bilet: 20 lei (iabilet.ro).

Visul unei nopți de vară | Teatrul Mic

Una din cele mai cunoscute creații shakespeariene, comedia romantică Visul unei nopți de vară, este pusă încă o dată în scenă, acum sub viziunea regizorală a lui Gelu Colgeag, sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 20:00, online. În inima Atenei, într-un spațiu plin de poezie, urmează să se petreacă nunta lui Theseu şi a Hypolitei. Patru iubiți și un grup de actori amatori sunt duși într-o pădure luminată feeric de Lună și locuită de spiriduși, elfi și zâne. Echilibrul este zbuciumat atunci când își face apariția cuplul nepământean, Oberon şi Titania -  tot ce e simplu și normal pe pământ, noapte, în pădure și în vis, devine din ce în ce mai halucinant. Gelu Colgea, actor, regizor și profesor, nu s-a folosit doar de textul original pentru realizarea scenariului, dar s-a inspirat și din fragmente din „Shakespeare, Sonete”, „Îmblânzirea Scorpiei”, „Hamlet”, „Mult zgomot pentru nimic” şi „Cântarea Cântărilor”. Revine la comediile lui Shakespeare care nu explorează doar adâncimile relaţiilor umane, dar şi profunzimile visului. În rolurile prinipale: Claudiu Istodor, Irina Rădulescu / Ana Bart, Ilinca Manolache / Andreea Grămoşteanu, Radu Iacoban / Şerban Gomoi, Viorel Cojanu / Conrad Mericoffer, Simona Mihăescu / Valentina, Ştefan Lupu / Andrei Seuşan, Mihaela Rădescu / Ruxandra Enescu. Bilet 20 lei (bilet.ro).

  • Text de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter