VIDEO GAME | “Detroit: Become Human”

Deși au trecut mai bine de trei ani de la lansare, jocul Detroit: Become Human continuă să fie una dintre cele mai plăcute experiențe pe care le-am avut în fața unui monitor. Apare în anul 2018, fiind clasificat ca un joc video de tip aventură, realizat de Quantic Dream și dat spre publicare de către Sony Interactive Entertainment. Din punct de vedere al disponibilității, jocul se găsește pe platforma PS4, dar și pe varianta de PC, deși personal, pentru o mai bună experiență a jocului și o mai bună optimizare recomand PS4.

Acțiunea jocului se petrece în orașul Detroit, anul 2038, oferă o perspectivă foarte bună asupra structurilor sociale posibile din viitor, orașul este tehnologizat, oamenii trăiesc în „armonie" cu androizii, aceștia din urmă fiind foarte bine integrați în societate, dar totuși supuși oamenilor. Plotul urmărește evoluția celor 3 personaje androide, Connor, creat de poliție pentru lupta împotriva androizilor care scapă de sub control, Kara, o menajeră android care este resposabilă de viața unei fetițe numită Alice, și Markus, care sparge barierele digitale impuse și dorește eliberarea tuturor androizilor de programele prestabilite.

Din punct de vedere al interacțiunilor și entertainmentului, jocul oferă o perspectivă unitară asupra acțiunii celor 3 androizi, responsabilitatea jucătorului este de a decide scenele de dialog și de a interacționa, rapid sau nu, cu elementele din împrejur. La finalul fiecărui capitol al  unui personaj, este prezentată o organigramă a acțiunilor și a altor posibilități, astfel deciziile pot schimba semnificativ decurgerea jocului. Alegerile greșite duc implicit la moartea unuia dintre androizi, odată ce aceștia interferează cu povestea jocului, nu se afișează sfârșitului caracterului și acțiunea continuă fară ei.

În ceea ce privește grafica, pentru anul 2018 este destul de impresionantă, detaliile sunt foarte clar realizate. Daca luăm în comparație jocurile anului 2018, Detroit: Become Human este net superior față de God of War, animațiile sunt fluide, mimica și gesturile androizilor par să fie desprinse din realitate, dar GoW dispune de o mai bună optimizare pe PC. Red Dead Redemption 2 din punctul meu de vedere nu s-a ridicat la asteptările inițiale, un gameplay overrated și un hype nefondat, soundtrack-ul lasă de dorit, acțiunea este lipsită de consistență. Pe de altă parte, Detroit prezintă o cursivitate distinsă și unică, personajele sunt foarte bine individualizate, plot-ul urmărește 2 planuri, atât evoluția androizilor,dar și perspectiva asupra societății, extrem de futuritstă și interesantă.

Jocul este disponibil pe Steam la 110 lei și pe G2A la 132 de lei, un preț care reflectă calitatea și munca depusă, un joc de care nu te vei plictisi să îi explorezi toate posibilitățile

Recomandare de VLĂDUŢ LIXANDRU

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter