Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/04/2021
Muzică Viața Orașului

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează o nouă ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Casa Artelor Dinu Lipatti organizează o nouă ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage Share Casa Artelor Dinu Lipatti organizează o nouă ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage


Stagiune de Recitaluri Online dedicată muzicienilor independenți

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită la cea de-a VIII-a Ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage – Stagiune de Recitaluri dedicată muzicienilor independenți, oferindu-vă în Premieră Online prima parte a Recitalului Extraordinar intitulat „Classic meets jazz”, susținut de saxofonistul Nicolas Simion și pianistul Markus Schinkel, sâmbătă, 10 aprilie 2021, la orele 19:00, pe pagina noastră de Facebook.

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează o nouă ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage

Casa Artelor Dinu Lipatti

De-a lungul primelor șapte ediții a acestui Program v-am propus întâlniri cu interpreți de muzică clasică, apoi cu artiști din teatrul independent, iar începând cu această ediție, inspirați de pasiunea lui Dinu Lipatti pentru improvizație și muzica de jazz pe care o interpreta adeseori pentru prieteni în Salonul de muzică al Casei Lipatti, vă invităm să ascultăm împreună acest recital, un crossover între muzica clasică și jazz.

Recitalul „Classic meets jazz” a avut loc în anul 2019 în Salonul de muzică al Casei Lipatti, în cadrul Evenimentului „Zilele Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti”, Ediția a II-a, când cei doi artiști invitați au propus publicului o nouă viziune – cea a muzicii de jazz și a improvizației – asupra unor cunoscute opere muzicale scrise de compozitori clasici celebri: George Enescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora, Constantin Silvestri, Tomaso Albinoni, Wolfgang Amadeus Mozart.

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează o nouă ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage

Nicolas Simion

Saxofonistul și compozitorul Nicolas Simion s-a născut la 15 iunie 1959, în comuna Dumbrăvița de lângă Brașov. Și-a început studiile muzicale la Liceul de Artă din Brașov, ulterior absolvind cursurile Universității de Muzică din București (’83). De-a lungul timpului a obținut mai multe premii, dintre care amintim  „WDR Jazz Preis 2015” (Germania) pentru improvizație, Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pentru piesa „Jocul Copiilor”. Nicolas Simion s-a impus în ultimii ani drept cel mai cunoscut reprezentant de peste hotare al jazz-ului românesc, lui conferindu-i-se, de altfel, premiul pentru cel mai valoros muzician român din diaspora, premiu acordat în cadrul Galei Premiilor de Jazz pentru anul 2009.

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează o nouă ediție a Programului CASA LIPATTI Open Stage

Marcus Schinkel

Marcus Schinkel este un pianist german de jazz, rock keyboarder, compozitor și aranjor. Schinkel a studiat jazz-ul și pianisul clasic din 1988 până în 1993 la Conservatorul voor de Kunsten Arnhem (Olanda). Deși era încă student, fondează Marcus Schinkel Trio cu bateristul Wim de Vries (The Drumbassadors) și basul și basistul Bas Rietmeijer. Dezvoltă o adevărată pasiune pentru compozițiile lui Ludwig van Beethoven, muzică pe care o prelucrează, în anul 1999, în stil jazz pentru proiectul său „News from Beethoven”, la Bonn, în iar 2004 lansează CD-ul cu același nume. În 2015, trioul a prezentat programul Crossover Beethoven susținând spectacole la Jazzfest Bonn și la Jazzralley Düsseldorf. Pe lângă activitatea concertistică, lucrează ca pianist, compozitor și aranjor pentru Teatrul din Bonn din 2009 până în 2015, iar din 2016 pentru Schauspiel Düsseldorf.

Programul CASA LIPATTI Open Stage fost creat în anul 2020 de pianista și regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, din dorința de a promova artiști independenți din toate generațiile și a-i prezenta publicului iubitor de Artă și Cultură.

foto © Paul Buciuta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută