Cum să fii mai mult alături de prietenele tale

În loc să distribui amintiri pe Facebook și să setezi emoticoane triste, mai bine te-ai gândi la o altă strategie pentru a te bucura de timpul prezent care poate fi petrecut alături de prietenele tale. Dacă nu aveți curajul să vă luați bilete pentru Egipt sau Grecia, țări care încearcă să impulsioneze turismul chiar și în contextul pandemic actual, trebuie să găsești soluții pe plan local, fără teama că te-ai putea expune vreunui risc.

Dacă nu știi ce ai putea să faci împreună cu fetele tale, venim cu câteva idei „adaptate” de care poți ține cont atunci când vă propuneți să faceți ceva împreună:

Reuniuni „acasă” 

Dacă ați urmărit împreună filmul motivațional de tip comedie „I Feel Pretty”, cu siguranță v-a rămas întipărită în minte scena în care joviala Renee Bennett le „corupe” pe cele două prietene de-ale ei să bea shoturi de votcă și să se simtă foarte bine. Dacă nu l-ați vizionat, o puteți face la una dintre voi acasă. Și dacă aveți mai mult chef de dans decât de urmărit filme pe Netflix, atunci puteți organiza o petrecere în pijamale de la care să nu lipsească bauturi spirtoase și discuțiile picante. În acest fel, nu doar că vă veți întâlni într-un cadru frumos, familiar, dar veți avea ocazia să vă simțiți în largul vostru și să împărtășiți povești  personale.

Mai mult decât atât, veți avea ocazia să înlocuiți comunicarea mediată de device-uri tehnologice de cea „față în față” care vă va face cu siguranță bine, mai ales dacă în ultimul an nu ați reușit să vă vedeți atât de des pe cât v-ați propus.

Plimbare în natură

O astfel de idee e bine de concretizat în weekend, atunci când veți avea suficient timp la dispoziție pentru a lăsa în urmă orașul de la o oră matinală şi să vă întoarceți la timp și, mai ales, pentru a profita din plin de un paradis verde. Nu este necesar să mergeți sute de kilometri pentru a vă bucura de liniște, vegetație și aer curat, ci doar să găsiți un loc aflat cât mai aproape de reședință, pe care să-l explorați împreună, atât cât este posibil. Pentru a fi pregătite, vă puteți lua mâncare la pachet pentru a evita să așteptați la cozi interminabile pe la vreun butic de țară sau să nu găsiți nicio terasă deschisă în apropiere. Nu doar că o astfel de experiență care îmbină mișcarea și relaxarea constituie un prilej de a fi împreună, ci și o evadare din rutină și de la conectarea la dispozitive digitale. În plus, fiecare dintre voi poate pregăti câte o gustare, astfel încât „meniul zilei” să fie unul variat, mai ales că oferta este una generoasă la început de primăvară, cu verdețuri de sezon.  

Terapie la cafea

O ieșire la cafea, fie și în parc, achiziționată de la un truck drive, poate constitui un pretext excelent pentru a ieși dintre patru, opt sau 16 pereți și de a te bucura împreună cu fetele de vremea frumoasă și, implicit, de soare. Discuțiile relaxante pot fi ca o terapie, mai ales dacă interacționezi cu persoane empatice dornice să-ți ofere suport emoțional, unul esențial în această perioadă plină de restricții. Astfel, voi, Evele, vă puteți încuraja și susține, astfel încât să reușiți să păstrați echilibrul și bucuria de a descoperi ziua de mâine.

Psihologul maghiar Gabor Maté a impus termenul de „dislocație“ pentru a caracteriza și semnala  degradarea legăturilor interumane, un proces care este favorizat de vremurile în care trăim, dar care poate fi evitat și contracarat într-un mod simplu. Până la urmă, este de ajuns să îți dorești să fii alături de prietenele tale, o motivație îndeajuns de puternică pentru a te determina să acționezi

Sursă foto: unsplash.com