Turist în România: cinci locuri de poveste pe care merită să le vizitezi

România are numeroase locuri de poveste pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață. Priveliști spectaculoase, care te încarcă de gânduri pozitive, monumente istorice, a căror poveste te face să îndrăgești țara noastră, orașe-simbol, legende care sfidează legile naturii și recunoașteri internaționale – toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care o vacanță pe drumurile patriei nu trebuie exclusă.

Având în vedere restricțiile din ultima perioadă și faptul că o călătorie în afara graniței e mai greu de organizat, poți profita de ocazie să cunoști mai bine țara noastră. Urcă-te la volanul noii tale mașini BMW și pornește în siguranță în căutarea celor mai frumoase locuri din țară.

Iată doar câteva locuri de poveste pe care merită să le vizitezi:

1. Castelul de Lut Valea Zânelor

Sursă foto: Cristian Ispas/ Shutterstock

Legenda din spatele Castelului de Lut Valea Zânelor este una care ar putea atrage atenția copiilor îndrăgostiți de magie, dar și a părinților mereu în căutare de locuri spectaculoase. Se spune că pe tărâmul pe care se află castelul au locuit făpturi magice, zâne care protejează chiar și astăzi locul care a fost cândva casa lor.

Un obiectiv turistic relativ recent, Castelul de Lut a fost construit în 2014, având la bază un concept unic de Casă Naturală de Poveste. Așa a apărut un castel de lut, asemănător celui din poveștile copilăriei. Unul dintre cele mai „instagramabile“ locuri din România, Castelul de Lut este oaza de relaxare de care ai nevoie după o săptămână agitată.

2. Castelul Iulia Hașdeu

Pentru cei care nu se tem de mister și romanele lui Stephen King îi atrag, Castelul Iulia Hașdeu este obiectivul turistic de neratat la o plimbare prin țară. Construit între anii 1893 și 1896, castelul a fost realizat pentru comemorarea Iuliei Hașdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu. Ea a murit la doar 18 ani de tuberculoză.

Situat în Câmpina, este considerat unul dintre cele mai bântuite castele din România. Legenda spune că Iulia Hașdeu cântă la pian, noaptea, în aplauzele tatălui său. Mai mult decât atât, în unele nopți, bătrânul Hașdeu iese la fereastră și urlă ca un lup.

3. Cascada Bigăr

Cascada Bigăr din Caraș-Severin este deja o legendă printre străinii care trec granița și vor să descopere frumusețile naturale ale României. Este locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45, iar în anul 2013 a ocupat primul loc în topul celor mai impresionante cascade din lume realizat de site-ul The World Geography.

Unicitatea acestei cascade este dată de peisajul spectaculos, creat de un izvor subteran, care curge peste o stâncă acoperită de mușchi. Având în vedere legendele care planează asupra locului, se spune că îndrăgostiții care vor să aibă parte de iubire veșnică ar trebui să bea apă din Cascadă Bigăr.

4. Cascada Urlătoarea

O altă cascadă spectaculoasă care merită vizitată este Urlătoarea, situată în apropierea orașului Bușteni. Drumul montan către Cascada Urlătoarea este considerat cel mai ușor traseu din Bucegi și parcurgerea lui durează aproximativ o oră. Ce este inedit la această cascadă este vuietul puternic care se aude printre stânci. Nici Cascada Urlătoarea nu este lipsită de povești. Se spune că de o păstoriță s-au îndrăgostit doi ciobănași și, într-o zi, fără să știe unul de celălalt, au încercat să o cucerească pe fată și au întins brațele către ea. Speriată, tânăra a scos un țipăt deznădăjduit și s-a aruncat în gol de pe stânci, prefăcându-se în cascadă. În consecință, cei doi ciobănași au împietrit pe loc.

5. Cetatea medievală a Sighișoarei

Cr foto: www.alohotels.ro

Una dintre puținele cetăți medievale încă locuite, Sighișoara este înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, fiind unul dintre obiectivele turistice pe care străinii nu le ratează când ajung în România. Sighișoara a fost inclusă pe lista celor mai bântuite orașe din lume, cetatea medievală fiind legată din punct de vedere istoric de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul. Acesta a locuit patru ani în Casa cu mușcate, unul dintre obiectivele turistice care îi atrag pe străini.

Turnul Cu Ceas, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor și Turnul Cojocarilor, precum și Biserica din Deal, Biserica Mănăstirii Dominicane și Biserica Romano-Catolică sunt printre obiectivele turistice încărcate de istorie care fac ca o vizită în Sighișoara să merite toată atenția.

Ție ce locuri spectaculoase din România îți plac?

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter