5 locuri unde poți să ieși la un desert bun

Oameni suntem, așa că din când în când ni se mai face poftă și de un desert bun sau deosebit.  Bineînțeles, contează și ca locul să fie unul frumos, cu o atmosferă plăcută și cu personal prietenos. Ținând cont de toate aceste aspecte, dar și de condiția esențială în aceste vremuri: să aibă terasă, am făcut o mică listă cu 5 locuri din București pe care merită să le vizitezi când ți se face poftă de ceva dulce.

Cafélier

Adresa: Lascăr Catargiu 7 | Telefon: 0740.515.540

Nu e vorba de o cofetărie, ci de o cafenea care are, pe lângă cafea bună, și deserturi care merg de minune cu un Cappuccino. Este unul dintre locurile care în ultima sunt mai tot timpul full. Practic, toată lumea bună vrea să-și înceapă ziua cu o cafea și un desert aici. Deci, trebuie să fie bune!


Liberté

Adresa: Calea Dorobanți 33A | Telefon: 0799.782.838

Când vine vorba de prăjituri, Liberté este cel mai hyped loc din București în momentul de față. Asta pentru că se laudă cu cele mai bune savarine din oraș, plus alte prăjituri autentice franțuzești preparate și vândute în aceeași zi, produse din ingrediente de cea mai înaltă calitate. Au și cafea bună sau prosecco, dar și o terasă unde poți să practici liniștit distanțarea socială.


French Revolution

Adresa: Bd. Aviatorilor 8A | Telefon: 0755.222.800

Dacă am menționat locul cu cele mai bune savarine din oraș, trebuie adus în listă și locul cu cele mai bune ecleruri din București: French Revolution. Terasa de aici este generoasă și are și o priveliște frumoasă, dar poți lua la pachet câteva ecleruri pentru a le savura în parcul Kiseleff, care e foarte aproape.


Zelato

Adresa: Parcul Herăstrău, intrarea Skate Park

Zelato este o micro-gelaterie și cofetărie cu zvâc, zumzet și chef de zbenguială. Este și singura tonetă cu înghețată artizanală din Herăstrău, dar și singurul loc din oraș unde poți încerca un panet, un sandviș cald cu înghețată rece în interior.


Maison des Crêpes

Adresa: Emanoil Porumbaru 81 | Telefon: 0770.443.092

Primul loc care vine în minte oricărui bucureștean cu poftă de clătite este Maison des Crêpes, asta datorită denumirii, dar și a faptului că sunt de ceva vreme pe piață și au două locații în București. Vei găsi aici foarte multe sortimente, ceea ce înseamnă și că va fi dificil să alegi sau că va trebui să treci de mai multe ori pe aici, ca să le încerci pe toate. Bineînțeles, au și terasă.

  • Text de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter