Remember Erich Bergel. O înregistrare istorică a marelui dirijor român, în stagiunea online a FGE

Vineri, 16 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert-eveniment cu valoare istorică, din 9 octombrie 1997, dirijat de marele dirijor de origine română Erich Bergel (1930-1998). Într-o serie de concerte de la începutul stagiunii 1997-1998, Erich Bergel a apărut pentru ultima dată pe scena Ateneului Român, cu numai câteva luni înainte de moartea sa, concerte care au rămas în memoria publicului drept unul din momentele de referință ale vieții muzicale de elită dintr-o lume populată de legende, care se îndrepta spre apus. Programul ales pentru această transmisie este alcătuit din Fantezia pe o temă de Thomas Tallis de Ralph Vaughan Williams și din Simfonia în re minor de César Franck.


Fratele muzicianului, Hans Bergel, a scris o carte, intitulată O viaţă de muzician: Erich Bergel, apărută în Germania în 2006, tradusă şi în limba română de Fundaţia Academia Civică în 2013. Este povestea unei vieţi, recompusă din amintiri personale, din dialoguri, scrisori şi mărturii. „Erich Bergel va rămâne însă pentru toate orchestrele din lume şi pentru cele din ţară un mare dirijor, unul dintre cei mai mari ai timpului său”, spune autorul în volum.

STAGIUNE ONLINE
Vineri, 16 aprilie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor Erich Bergel

Program:
Ralph Vaughan Williams

Fantezia pe o temă de Thomas Tallis

César Franck

Simfonia în re minor

Înregistrarea concertului din 9 octombrie 1997 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site, pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter