5 terase din țară unde poți mânca pește și fructe de mare

Se spune că orice dietă sănătoasă trebuie să conțină pește. Însă, haide să fim sinceri, puțini dintre noi consumă peștele strict pentru beneficiile pe care le aduce sănătății. Cei mai mulți îl consumă de poftă, pentru că uneori nimic nu e mai bun decât un pește proaspăt pe grătar și câteva pahare de vin alb. Deci, am făcut această listă pentru iubitorii de pește, dar și pentru cei care așteaptă dezlegările la pește din postul Paștelui: 

București - Sardin 

Sardin este o destinație ce nu trebuie ratată de iubitorii de pește și fructe de mare. Este un restaurant cu aer mediteranean și bucătărie responsabilă. Ingredientele de aici sunt de origine controlată, produsele sunt tradiționale autentice, peștele și fructele de mare sălbatice sunt de captură. Totodată, locul arată foarte bine, având un design modern și atractiv, asta mai ales pentru cei care caută restaurante mai deosebite pentru a le imortaliza pe conturile lor de Instagram.

Adresă: Bulevardul Mircea Vodă nr. 39H
Telefon: 0729.520.111


Credit foto: facebook.com/restaurantsardin

Brașov - Casa Tudor 

Casa Tudor se numără printre puținele restaurante din Brașov la care găsești tot timpul pește și fructe de mare proaspete. O bună bucată din meniu este dedicată acestor preparate. Așa că, atunci când ți se face poftă de midi, somon, păstrăv, calamar, doradă sau șalău, fă o rezervare pe terasa de la Casa Tudor.  

Adresă: Avram Iancu 58 
Tel: 0728.830.340


Credit foto: facebook.com/restaurantcasatudor

Cluj - Livada

Livada are o terasă superbă și un meniu cu preparate pe măsură. Destule dintre felurile de mâncare de aici sunt pe bază de pește sau fructe de mare, iar unele sunt de-a dreptul deosebite, cum ar fi: fileul de biban cu rizotto de mazăre și sos lime sau somonul crocant cu cartofi în sos acrișor de parmezan. 

Adresă: Clinicilor 14
Tel: 0722.111.115


Credit foto: facebook.com/livadacluj

Timișoara - Restaurant Sabres

Sabres este un restaurant cu specific pescăresc și cu vechime, fiind inaugurat în 2006. De altfel, proprietarii se mândresc că au deschis primul restaurant pescăresc din Timișoara. De asemenea, restaurantul este aprovizionat cu pește de o firmă care face asta în Banat încă din 1994. Așadar, e clar că cei de la Sabres știu ce fac atunci când vine vorba de pește. 

Adresă: Craiova 1
Tel: 0756.722.737


Credit foto: facebook.com/SabresRestaurantTimisoara

Iași - Taverna Racilor 

Taverna Racilor, restaurantul cu multe feluri de pește și fructe de mare în meniu, este așezat în vecinătatea Casei Pogor și îi invită pe toți „pasionații de gust și de dialoguri sățioase la povești de demult, asezonate cu o selecție atentă din preparate pescărești”.

Adresă: Pogor 4
Tel: 0755.777.722


Credit foto: facebook.com/TavernaRacilorCasaPogor

  • Text de Gruia Dragomir

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter