Poți să faci sală de fitness dintr-un parc? Nu, dar poți încerca...

Câți dintre voi ați renunțat la sport din momentul în care s-au închis sălile?

  • Ce ai, mă, cu oamenii ? De ce ai început așa direct?

Mda. Corect, ar fi trebuit să o iau mai ușor. Hai să încercăm iar. Oameni buni, aș dori să știu câți dintre voi au lăsat sportul baltă odată cu momentul în care sălile s-au închis ? Pentru că...

  • Altceva, vezi că se poate? Hai, dă-i înainte!

Aș vrea să scap odată de tine și de întreruperile tale, Melcule! Bun, să revenim. Vă pun această întrebare deoarece eu am fost extrem de afectat din cauza acestei vești. Mi-a picat cumva cerul în cap. Antrenamentele în casă erau extrem de plictisitoare, ganterele reglabile erau destul de scumpe (adică pe bune, cam același preț și-n magazin și la mâna a doua, parcă doar cu mașini, haine și parfumuri se făceau manevre, acum și cu gantere. Unde ajungem?) și nici parteneri de antrenament nu mai sunt atât de mulți.

Totuși, spre marele meu noroc, am găsit mai mulți colegi, alături de care pot merge într-un parc unde se găsesc câteva aparate care imită anumite „unelte“ din sală. Păi bun, și cum probabil se va întreba cineva (în mod clar nu se întreabă nimeni, nu știu de ce am zis asta) „Oare e suficient un parc pentru a înlocui sala de fitness?“. Nu, în mod clar nu. Dar, am găsit noi și alte accesorii pentru a face din acel parc ceva cât mai aproape de un loc special pentru sport.

În primul rând, unul dintre noi are o ganteră reglabilă de 10 kilograme (băiat cu bani, vă dați seama ce înseamnă o ganteră pe criza asta) cu care puteam lejer să lucrăm umeri, biceps, spate, triceps, picioare, tot corpul, ce să mai. Apoi, coarda elastică, vechea mea prietenă. Cu ajutorul ei pot improviza suficiente exerciții pentru diverse grupe musculare. Desigur, nu reproduce tensiunea și efortul pe care le pot crea aparatele sau ganterele din sală, dar pentru menținere și a nu redeveni un tip... hai să zicem dolofan, că sună mai frumos, chiar e o soluție ok. Plus că a fost 50 de lei și are rezistență de 25 de kilograme, eu zic că e un plus.

Nici băncile din parc nu sunt un lucru de trecut cu vederea, fiind niște parteneri de nădejde în momentul în care faci anumite exerciții, precum flotările. La bănci se pot face și genuflexiuni bulgărești (cele în care te sprijini doar într-un picior, celălalt fiind pe bancă... curajoși bulgarii, n-am ce să zic). Totodată, poți face și sărituri pe banca respectivă, o formă eficientă de cardio.

Ceea ce am vrut să spun în aceste rânduri este că se poate face sport oriunde, chiar dacă sălile sunt închise. E corect, nu se poate compara stimularea din sală, unde totul este amenajat în acest scop, cu mediul improvizat de noi, dar pentru a te menține și a nu pierde toată forța dobândită, e o alternativă cel puțin ok. Plus că sportul în aer liber nu se compară cu cel făcut într-un spațiu interior, se simte cumva mult mai intens. Vreau să vă urez spor la treabă și să nu uitați că, în caz de ne mai închid pe viitor (nu cobesc, doar zic), ne putem descurca lejer, plus că e și mai ieftin și poți să eviți mai oamenii din sală pe care nu voiai să-i vezi, deci n-are ce să fie rău!

  • Text de Răzvan Ionuț Greu

Răzvan Ionuț Greu

  •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter