Top 10 filme de văzut de Paște cu familia

Majoritatea sărbătorilor au o listă lungă de filme dedicate lor, așa că de ce să nu avem și una numai bună pentru a întâmpina sărbătorile de Paște? În special într-un an în care căldura familiei este cea mai sigură opțiune de sărbătoare.

Ziua Sfântă înseamnă tradiții în familie, vopsitul de ouă roșii, cozonaci delicioși, masa festivă bogată și venirea iepurașului pentru cei mici. Dar putem adăuga un obicei în plus pe lista de activități, astfel încât filmele de mai jos sunt o selecție completă din care pot alege atât cei mici, cât și cei mari, care cu siguranță va fi iubită de întreaga familie și integrată cu succes în obiceiurile de Paște. 

De-a lungul timpului, cinefilii au fost fascinați la fiecare sărbătoare Pascală de povestea lui Iisus, prin filme biblice cu un impact emoțional puternic precum „Iisus din Nazaret” sau controversatul „Patimile lui Hristos”. 

Indiferent dacă doriți să vizionați o poveste religioasă bazată pe scrierile biblice, sau doar o animație drăgălașă alături de juniorii familiei, vă invităm să ne urmăriți până la final. Am ales o serie de filme din care cei mici pot desprinde lecții despre bunătate, compasiune și toleranță, numai bune de urmărit în familie, dar și câteva capodopere religioase pe care merită să le revedeți în fiecare an. 

 
 
 1. Hop (2011)

Departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paștelui, se află cea mai fabuloasă fabrică de dulciuri. 365 de zile pe an, Iepurașul de Paște (jucat de James Marsden) conduce o echipă care pregătește coșuri umplute cu bomboane pentru copii ascultători din toată lumea ce va fi trimisă în dimineața de Paște. În momentul în care trebuie să ia locul tatălui său, iepurașul I.P. (interpretat de Russel Brand) fuge de acasă pentru a deveni un star rock la Hollywood.

În tot acest timp, pe Insula Paștelui, la comandă trece Carlos, un pui obez care profită de fuga lui I.P. pentru a complota o lovitură. Salvarea vine acum de la I.P., care trebuie să se întoarcă pe insulă și să ducă o luptă epopeică pentru a salva nu numai insula, ci și sărbătoarea pascală. 

Hop este o poveste comică pentru toate vârstele, cu o morală excelentă pentru cei mici: Este ok să te pui pe primul plan, atâta timp cât nu uiți de cei din jurul tău. 

 1. The Dog Who Saved Easter (2014)

Familia Bannister pleacă în vacanța de Paște, dar, din păcate, Zeus (Mario Lopez) nu reușește să ajungă și rămâne în acel weekend să îngrijească un bun prieten canin. În timpul șederii lor, trei criminali încearcă să distrugă afacerea familiei, dar cățelușul neînfricat intervine pentru a salva ziua.

Regizat de Sean Olsen, filmul este o comedie ușor de urmărit, apreciată atât de juniorii, cât și de seniorii familiei, care suprinde dragostea necondiționată oferită de cei mai buni prieteni patrupezi.

 1. I Can Only Imagine (2018)

Această poveste adevărată din spatele melodiei omonime a trupei creștine MercyMe este perfectă pentru un moment de recunoștință alături de cei dragi.

Bart este părăsit de către mama sa, fiind crescut apoi de un tată agresiv. In timpul liceului se accidentează si nu mai poate juca rugby tot restul vieții. Acest necaz il face sa își găsească un nou hobby, muzica religioasă. După absolvirea liceului, Bart pleacă de acasă si se alătura unei trupe. După câteva luni el se întoarce acasă si află ca tatăl sau este diagnosticat cu cancer pancreatic. Bart renunță la trupă și își petrece timpul cu el. Vă va emoționa până la lacrimi și vă va oferi o sursă de inspirație revelatoare.

 1. Noah (2014)

Bazat pe povestea biblică Arca lui Noe, acest film emoționează cu imagini impresionante și o distribuție de excepție, din care fac parte Russell Crowe și Emma Watson.

Filmul inspirat de povestea biblică spune povestea unui bărbat pe nume Noe, care primește misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. Numai ca abordarea regizorului Darren Aronofsky se îndepărtează de cea din Biblie. Aici, Noe este un bărbat care iubește Pământul si toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Se pune accent cel mai mult pe conflictul interior al personajului, care este gata sa își sacrifice familia pentru a salva lumea.

 1. Peter Rabbit (2017)

O abordare modernă a Poveștii lui Peter Rabbit din 1902, scrisă de Beatrix Potter, filmul „Peter Rabbit” nu are legătură directă cu sărbătoarea de Paște, dar este o ecranizare cool și plină de umor a unei cărți ce a cucerit generații întregi de puști, ce are în centru un iepuraş rebel care încearcă să se strecoare așa cum știe mai bine în grădina de legume a unui fermier. Îi va reuși planul șiret? 

 1. Hank & Mike (2008) 

În această comedie spumoasă, doi prieteni ajunși șomeri își câștigă existența deghizând-se în Iepurașul de Paște. Faceți cunoștință cu Hank (Thomas Michael) și cu Mike (Paolo Mancini), doi vechi amici care după ce sunt dați afară și din această industrie de divertisment, ei încearcă fără succes să obțină slujbe chiar mai ciudate de atât. După mai multe lupte eșuate pentru a-și găsi o nouă vocație, cei doi decid că nimic nu le poate sta în cale pentru a deveni din nou iepuri de Paște.

 1. Rise Of the Guardians (2012)

Fiți pregătiți de o aventură de neuitat în care Iepurașul de Paște Bunnymund se alătură altor personaje celebre din lumea copilăriei într-o animație fantastică! North (Moș Crăciun), Bunnymund (Iepurașul de Paști), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru, Bau-Bau), Tooth (Zâna Măseluță) sunt cei cinci eroi de legendă care te vor captiva până la final prin personalitatea lor!

Filmul nominalizat la Globul de Aur îi are în rolurile principale pe Hugh Jackman, Chris Pine, Isla Fischer și Alec Baldwin, fiind o alegere ideală pentru a vopsi ouăle roșii alături de o poveste animată extrem de creativă.

 1. Son of God (2014)

Pentru că noaptea de Înviere este în primul rând o sărbătoare sfântă, continuăm seria recomandărilor de Paște într-o notă mai serioasă cu filmul „Son of God”.

Creat de Mark Burnett și Roma Downey, pelicula este o adaptare a mini-seriei The Bible, care a cucerit audiențele din toată lumea. Filmul spune povestea lui Iisus de la naștere până la Înviere. Ceea ce-l face unic este faptul că ne oferă o perspectivă a intențiilor Mântuitorului. Paștele nu este doar un „eveniment” care a concluzionat timpul petrecut de acesta pe Pământ, este momentul pentru care s-a pregătit toată viața. Filmul este o capodoperă miraculoasă, care va aduce liniște în case și pace în suflet la finalul vizionării.

 1. The Passion of the Christ (2004)

Filmul despre ultimele 12 de ore din viața lui Iisus din Nazaret, „Patimile lui Hristos” respectă adevărul biblic.

Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga după Cina cea de Taina, Iisus rezistă ispitelor iadului. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care îi vor aduce condamnarea la moarte. Este unul din cele mai controversate filme din cauza violențelor ecranizate, care poate fi urmărit de adulții din familie.

 1. Risen (2016)

„Risen” este povestea biblică a Învierii, văzută prin ochii unui necredincios. Clavius, un puternic tribun roman si ajutorul său, Lucius, primesc misiunea de a rezolva misterul reînvierii lui Iisus, care în film poarta numele ebraic, Yeshua. Ei trebuie să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după răstignire, pentru a infirma zvonurile cu privire la un nou Mesia şi pentru a preveni o revoltă în Ierusalim. Un film puternic, o abordare inovatoare și scene cu o acțiune impresionantă.

 • Text de Silvia Trașcă:

SilviaTrasca

 •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter