Vacanțe | Trăiește legenda din Ținutul Zimbrului!

www.tinutulzimbrului.ro 

 

Călătoria pe meleagurile nemțene înseamnă amintiri cu haz din copilăria lui Creangă, păduri seculare, întâlnirea cu zimbri în libertate, mănăstiri faimoase și schituri pierdute în munte, sate monastice și monumente istorice medievale. De ani buni, Ținutul Zimbrului este singura destinație de turism sustenabil din România, din cele 100 selectate la nivel mondial.

Safari cu zimbri, o experiență unică

E timpul să pornești în aventură, alături de rangerii Parcului Natural Vânători Neamț! Țarcul de aclimatizare de lângă Centrul de Vizitare al Parcului, o împrejmuire de 180 de hectare cu numeroase tipuri de habitate, îți va oferi posibilitatea să vezi aceste animale în condiții apropiate de cele din sălbăticie. Rangerii, bine pregătiți, îți vor arăta urmele și semnele lăsate de cel mai mare animal terestru din Europa și vei înțelege de ce zimbrul este un „arhitect” al peisajelor.

Meleaguri cu har divin

Ținutul Zimbrului este și locul în care te simți smerit, în timp ce vizitezi sate monastice și lăcașe de cult încărcate de spiritualitate, precum Văratec, Agapia și Neamț. Comunitatea monahală de aici este a doua ca mărime din Europa, după cea de la Muntele Athos, cu un mod de organizare deosebit care o face unică pe continent.

Ce mai poți experimenta

Dacă ți-e sete de cunoaștere, poți parcurge un traseu literar la câteva dintre cele mai cunoscute muzee și case memoriale din ținut. Poți vizita „vestita Cetatea Neamțului, îngrădită cu pustiu, acoperită cu fulger”, după cum spunea Creangă. Cu mențiunea că, astăzi, cetatea e înconjurată de o pădure superbă. 

Pentru a cunoaște savoarea locală, poți lua parte la evenimente gastronomice de tip brunch și poți deprinde un meșteșug tradițional la ateliere de modelare a lutului, de croșetat, țesut sau sculptat. Apoi poți să te plimbi în voie printre mănăstiri, pe trasee de drumeție și bicicletă care trec prin nesfârșitele păduri seculare…

Galerie foto Ținutul Zimbrului

Tinutul Zimbrului Felicia Aron

Zimbrii, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Felicia Aron tinutulzimbrului.ro

Tinutul Zimbrului Ana Moiceanu

Cicloturism, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Ana Moiceanu

Tinutul Zimbrului Lucian Iancu

Cetatea Neamțului, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Lucian Iancu

Tinutul Zimbrului Mihai Moiceanu

Casa Creangă, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Mihai Moiceanu

Tinutul Zimbrului

Păduri seculare, Ținutul Zimbrului, Credit foto: tinutulzimbrului.ro

Tinutul Zimbrului Andrei Ștefan

Evenimente culinare, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Andrei Ștefan

Tinutul Zimbrului Gabriela Cozma

Evenimente culinare, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Gabriela Cozma

Tinutul Zimbrului

Meșteșuguri tradiționale - modelarea lutului, Ținutul Zimbrului, Credit foto: Andrei Ștefan

Tinutul Zimbrului Andrei Ștefan

 Ținutul Zimbrului, Credit foto: Felicia Aron

  • Ascultă și podcasturile Zile și Nopți
  • Texte realizate în parteneriat cu eco-romania.ro - Descoperă Eco-România șiwww.tinutulzimbrului.ro - Trăiește legenda din Ținutul Zimbrului!
  • Soundcloud 

Newsletter