Motive de vizită la Muzeul ASTRA din Sibiu

Muzeul ASTRA este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi atunci când ești în Sibiu. Este un fel de Muzeul Satului din București… doar că este de 10 ori mai mare! Este spectaculos pentru că are la dispoziție o suprafață generoasă și practic te poți plimba în liniște, fără risc de înghesuială, chiar și în vremurile speciale pe care le trăim. Casele sunt mult mult mai bine aerisite, îngrijite și te duc cu gândul la un adevărat sat de pe timpuri… toată zona fiind înconjurată de o pădure imensă.

De ce trebuie să vizitezi Muzeul ASTRA?

Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este amplasat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală "Dumbrava Sibiului". Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuiește plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura sau cu sania. Vegetaţia extrem de abundentă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului. 

Casa de pe bancnota de 10 lei. O vizită la Muzeul ASTRA „face toți banii”! O casă de viticultor din județul Vâlcea are o asemănare izbitoare cu casa ilustrată pe bancnota de 10 lei. Asta va stârni interesul multor turiști, ceea ce ar putea pune la încercare spiritul observator al fiecăruia și de ce nu, este un loc numai bun în care să faci fotografii care pot genera amintiri pe Insta.

Un alt exponat valoros, care cu siguranță  va atrage atenția, este singura moară de vânt cu pânze, ultimul exemplar din acest tip din România, care a supraviețuit trecerii timpului, adusă din județul Constanța. În plus, morile de vânt ar fi o colecție foarte importantă chiar și în Europa, toate provenind din zona secetoasă a Dobrogei.

Au loc diverse evenimente unice în țară. Dacă în cazul mai multor evenimente de acest gen meșterii trebuie să plătească pentru a participa, expune și vinde ceva, în cazul Târgului de la Astra, aceste lucruri sunt gratis. Dar muzeul își alocă dreptul de a-i alege pe cei invitați, nu poate veni oricine să vândă cine știe ce chinezării, ci doar meșteri autentici, faimoși, cu produse excelente, ieșite din mâna lor.

Pe lângă evenimente, exponate și modalitățile de petrecere a timpului liber, să nu credeți că veți pleca de aici cu stomacul gol! Preparatele tradiționale sunt absolut delicioase și ai de unde alege (de la clasica ciorbă de burtă până la un taur la proțap), bucurându-te de o masă la umbra stejarilor, într-un decor rustic, în apropierea lacului .

Un ultim traseu din Muzeul Astra are cu siguranță un caracter inedit: Calea Minorităților Etnice. Așadar, publicul vizitator se va putea implica în scenarii educaționale cu diverse tematici sau va putea alege între vizitele ghidate, ocazie cu care le va fi prezentată multietnicitatea și multiculturalitatea în spațiul românesc și zonele experimentale amenajate în Muzeul în aer liber care le vor oferi posibilitatea dezvoltării cunoștințelor despre meșteșuguri, arte și comunități.

Dacă îți dorești să faci o vizită în zona Sibiului, îți recomand cu drag, pe lângă frumosul oraș, să faci o vizită Muzeului Astra, tocmai pentru că oferă o imagine completă a locului. Muzeul este plin de peisaje rustice, de neuitat, nu ai cum să te plictisești pentru că are o gamă foarte mare de „exponate” dornice să fie admirate și să umple Instagram-ul de poze. Pe lângă aceste lucruri, poți participa la festivaluri de muzică, de dans, chiar și de meșteșugărit. Aici creația populară și autenticitatea româneasca sunt la ele acasă!

Cr foto: Muzeul Astra

Recomandare de CRISTINA MANTA

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter