Evenimente Online: săptămâna 3-9 MAI

BIANCA | Istituto Italiano di Cultura

Seria de filme italiene continuă la Istituto Italiano di Cultura Bucarest, de data aceasta cu un omagiu adus cinematografiei de secol XX - în această joi, 6 mai, de la ora 20:00, în regim online, gratuit, rulează Bianca, drama din 1984 a regizorului Nanni Moretti.

O școală excentrică precum Marilyn Monroe, unde în fiecare clasă există un jukebox, cere un personal pe măsură. Așa își începe noul job Michele, profesor de matematică, nou în oraș și cu preocupări puțin neobișnuite, de exemplu, viață noilor săi vecini. Se îndrăgostește de Bianca, o altă profesoară, însă pe cât de frumoasă ar fi povestea de iubire, gândul că nu există o perfecțiune veșnică și că vor sfârși la fel ca restul cuplurilor nu-i dă pace. Însă cum poate continua povestea lor atunci când ambii se găsesc prinși într-un lanț nesfârșit de crime. Distribuție: Laura Morante, Nanni Moretti, Remo Remotti, Nicola Di Pinto, Mario Garriba și Claudio Bigagli. Streamul va fi disponibil pe platforma mymovies.it, folosind un link și un cod de acces care va fi publicat în fiecare săptămână pe site și pe pagina de facebook a institutului.

  

Alexu and The Voices Inside | (M)uzina Unveiled

Luna mai începe cu spirit artistic patriotic și cu dăruire ideologică nemărginită. Începând de vineri, 7 mai și până duminică, 9 mai, de la ora 20:00 sărbătorim meseria de a fi artist cu (M)Uzina Unveiled - locul unde creația, în toate formele sale, chiar și cele mai atipici, ăși face loc în societatea noastră de zi cu zi, înflorește și se dezvoltă.

Proiectul vocilor interioare a luat naștere acum 4 ani, în variantă solo, cu Alexu, omul care „scrie povești pe care le putem asculta”. Totul a început cu două EP-uri și un album întreg, însă pe parcurs proiectul a evoluat, iar de la vocile înregistrate pe loop de Alexu s-a ajuns la acei oameni care nu doar că au înțeles despre ce e vorba, dar și care a căror voe trebuie neapărat auzită. 2021 vine cu o nouă ediție, dar și cu cea mai fresh formație vocal-instrumentală: Alexu and The Voices Inside, compusă din Sergiu Crișan (tobe), Cătălin Ciolan (chitară bas), Anca Cornelia Diaconu (pian), Bogdan Ioniță (chitară) și bineînțeles Alexu Spătaru (voce, chitară, looping). În acest weekend ne așteaptă titluri ca Shine, Life Worth Living, Forevermore, That Kind Of Look și Hands In My Pockets. Concertul va fi disponibil pe platforma VStage. Bilet: 20 lei (iabilet.ro).

 

Alifantis & Zan | Overground Showroom

Sâmbătă, 8 mai, de la ora 20:00, pe platforma Overground Showroom va avea loc premierea online a unui concert special, susținut artiști pe măsură - Nicu Alifantis & ZAN în iunie 2019 la Buzău în curtea Unității Militare 01671.

Nicu Alifantis și-a construit o vastă carieră muzicală și teatrală începând de la vârsta de 19 ani, când a debutat pe scenă alături de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. În urătorii ani a semnat muzica pentru numeroase spectacole de teatru consecrate. Arta sa inspirată din versurile marilor poeți români, dar și creațiile proprii, i-au făcut loc în rândul cântăreților contemporani de prestigiu. Se întoarce la UM 01671 la 45 de ani de la terminarea stagiului militar alături de trupa ZAN. „Ar fi multe de spus despre concertul de la Buzău din 8 iunie din curtea Unității Militare 01671 unde am făcut armata în urmă cu 45 de ani. Tot ce vă pot spune e că a fost nemaipomenit de frumos, emoționant și cald, mai ales cald, atât la propriu cât și la figurat.” - declară artistul. Bilet: 29 lei (iabilet.ro).

 

La Traviata | Opera Națională București

Duminică, 9 mai, ne vom bucura de un concert, exclusiv nline, al Operei Naționale București de - de la ora 19:00, La Traviata, operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, după libretul Francesco Maria Piave bazat pe romanul şi drama „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul.

Cu această ocazie revizităm emoționanta, dar tragica poveste din Parisul secolului al XIX-lea, care o are în lumina reflectoarelor curtezana cu numele de Rose Alphonsine Plessis. Fugind de acasă de la vârsta de 13 ani, ajunge în capitala Franței, unde în disperarea de a face rost de bani începe să practice prostituția. La 18 ani deja devenise una din cele mai de preț traviata (curtezane), însă nici în acel moment nu scapă de urmărirea familiei și astfel ajunge Marie Duplessis. Tot în această perioadă îl întâlnește pe scriitorul Alexandre Dumas-fiul, cu care a avut o puternică relație de dragoste, în ciuda căsniciei din care femeia făcea parte, dar încheiată mult prea devreme de moartea ei prematură, în urma unei tuberculoze, la doar 23 de ani. Sicriul ei a fost acoperit cu floarea sa preferată, camelia și astfel a apărut Dama cu camelii a lui Dumas. Impresionat de poveste, Verdi o însuflețește și el pe curtezană în La Traviata, sub numele de Violetta Valery. Dirijor: Marcello Mottadelli. Maestru de cor: Daniel Jinga. Bilet: 20 lei (operanb.ro).

  • Recomandare de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter