Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/05/2021
Lifestyle / Destinații turistice

Vacanțe | Călătorește în timp, pe vremea dinozaurilor pitici!

Adrian Zăvoianu De Adrian Zăvoianu
Comentarii Vacanțe | Călătorește în timp, pe vremea dinozaurilor pitici! Share Vacanțe | Călătorește în timp, pe vremea dinozaurilor pitici!


www.turismretezat.ro 

Curiozitatea e sentimentul care te ghidează cel mai bine în destinația de ecoturism Țara Hațegului – Retezat, în timp ce-ți bucură privirea cu pajiști pline de flori și fluturi jucăuși. Iar pentru că locul e plin de istorie, aici te vei simți ca un adevărat explorator în aflarea timpului străvechi ale cărui mărturii le găsim astăzi la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, între ruinele din perioada daco-romană, în micile cetăţi şi turnuri medievale, ca la Cetatea Colț și Cetatea Răchitova, în biserici vechi, precum Densuș sau Sântămaria-Orlea, ori în casele şi micile castele în care și-au dus traiul familiile de viţă nobilă.

În căutarea dinozaurilor pitici

În urmă cu aproape 70 de milioane de ani, Țara Hațegului era o insulă tropicală unde trăiau dinozauri pitici și reptile zburătoare. În aflarea acestor urme de existență, ești invitat să explorezi punctele de vizitare ale Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului. Și, ca o excelentă destinație pentru copii, la Casa Vulcanilor din Densuș vei găsi programe educaționale inedite în care cei mici sunt echipați cu trusă de explorator pentru a învăța despre trecutul geologic îndepărtat.

Marele uriaș cu ochi albaștri

Marele uriaș cu ochi albaștri, cum i se mai spune masivului Retezat, te veghează în drumeția antrenantă pe urmele ghețarilor și a lacurilor glaciare. Aici biodiversitatea adăpostește peste o treime din speciile de plante de la noi, dintre care 90 nu mai pot fi văzute nicăieri în lume. Retezatul reprezintă și primul parc național din România, cu o rețea densă de trasee turistice la care se adaugă trasee ușoare de drumeție și bicicletă între sate.

Poftă la explorat, dar și la savurat bunătățile locale

Iar pentru ca experiența să fie completă, poți poposi la punctul gastronomic local din Densuș, unde unchiul Luci și mătușa Ana te vor ospăta cu bucate tradiționale cum n-ai mai încercat. 

Ce spui, te teleportezi?

Podcast Ascultă-ți vacanța

Galeria foto Țara Hațegului Retezat

Mihai-Moiceanu_Tara-Hategului-Retezat_MNB-140829-0110.jpg

Țara Hațegului-Retezat, Masivul Retezat, Credit Foto Mihai Moiceanu

Vacanțe | Călătorește în timp, pe vremea dinozaurilor pitici!

Țara Hațegului-Retezat, Masivul Retezat, Credit Foto Mihai Moiceanu

Țara Hațegului-Retezat, Casa Vilcanilor Credit foto Dan Dinu

Țara Hațegului-Retezat, Casa Vulcanilor Credit foto Dan Dinu

Vacanțe | Călătorește în timp, pe vremea dinozaurilor pitici!

Țara Hațegului-Retezat, Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului

Mihai Moiceanu

Țara Hațegului-Retezat, Cetatea Mălăiești, Credit foto Mihai Moiceanu

Vacanțe | Călătorește în timp, pe vremea dinozaurilor pitici!

Țara Hațegului-Retezat, Fundătura Ponorului, Credit foto: Mircea Bezergheanu 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută