Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/05/2021
Eat & Drink

MIAU CAFE – O poveste cu pisici

Carla Siminea De Carla Siminea
Comentarii MIAU CAFE – O poveste cu pisici Share MIAU CAFE – O poveste cu pisici


În căutarea unei cafenele în care să îmi petrec puțin timp dintr-o după-amiază de primăvară alături de o prietenă, am dat peste exact ce aveam nevoie, un loc retras, intim, cu totul nonconformist, diferit și mai mult de atât, casa unui număr mare de pisici. 

MIAU CAFE - O poveste cu pisici

Inițial am fost puțin reticente când am ajuns la fața locului. În momentul în care ajungi acolo unde îți este indicat pe Google Maps, dai peste o poartă care duce într-un culoar, care induce puțină nesiguranță. După câteva momente de „Mergem? Nu mergem?”, am hotarât să traversăm respectivul pasaj și am găsit o altă poartă în spatele căreia se vedeau niște mese joase, oameni care erau așezați pe fotolii confecționate din paleți și desigur, micuțele blănoase.

MIAU CAFE - O poveste cu pisici

Am ales să stăm la o masă în interior, totul arătând într-un mare fel, iar eu am vrut să descopăr cât mai multe. Clădirea este construită sub formă de vagon, așadar camerele erau dispuse succesiv, trecerea făcându-se direct dintr-o cameră în alta. Barul a fost cel care mi-a atras atenția inițial, având un design care m-a dus imediat cu gândul la Vama Veche. De fapt, tot locul pare a fi desprins din Vamă: pereți colorați, desenați, mobilier pictat manual, obiecte de decor handmade, muzică reggae. 

Noi nu ne făcusem o rezervare înainte, însă am avut noroc și am găsit acea masă în interior liberă. La masă ne aștepta, încolăcit pe unul dintre scaune un motan mare și portocaliu. Fără a-i deranja somnul am consultat meniul, pe care îl puteți găsi și online, alături de paginile oficiale de Instagram și Facebook ale cafenelei, informații de contact și adresa (Str. Între Gârle 7, Sector 4). 

MIAU CAFE - O poveste cu pisici

Meniul este unul destul de bogat și am rămas impresionată când am descoperit varietatea de băuturi fără alcool pe care le poți comanda, de la cafea (la care îți poți alege sortimenul pe care îl dorești), fresh-uri și limonade până la smoothies și foarte multe tipuri de ceai, dar se găsesc câteva băuturi și cu alcool, iar laptele folosit pentru prepararea băuturilor este doar vegan: de migdale, de soia, de orez. 

 Eu pot recomanda chai-ul latte care a fost exact cum trebuia, dar mai ales smoothie-ul Banana Nuts, care a fost o bucurie pentru papilele mele gustative. Prețurile sunt unele decente, deloc prea mari, raportul calitate-preț fiind unul echilibrat. 

MIAU CAFE - O poveste cu pisici

În interiorul cafenelei, pe lângă foarte multe pisici, care fie dorm, fie se joacă sau doar umblă dintr-o parte în alta, așteptând să fie băgate în seamă, se găsesc multe jucării pentru acestea cu care le puteți distra pe ele și astfel, vă veți destinde și bucura și voi de toată experiența. Nimic nu mi s-a părut mai frumos decât să îmi beau ceaiul și să mă joc cu aceste animale, care îmi sunt foarte dragi și care mă amuză foarte tare uneori. Pline de energie, dar care induc mult confort și liniște când te afli în preajma lor, pisicile sunt o adevărată terapie. 

Dacă se întâmplă să te atașezi prea tare de vreuna dintre pisici, te anunț că o poți lua chiar acasă, dacă îndeplinești condițiile de adopție, cerute de proprietarii cafenelei. Nu doar că te-ai putea alege cu un nou prieten sau membru al familiei, dar ai face și un lucru bun sau, dacă nu ai posibilitatea dea a adopta o pisică, dar totuși îți dorești să ajuți, poți vorbi cu proprietarii să aduci mâncare sau alte obiecte necesare pentru pisici. Acestea sunt întreținute, sterilizate, deparazitate și îngrijite cu banii pe care cei care dețin localul îi câștigă strict din această micuță afacere. 

MIAU CAFE - O poveste cu pisici

Ce pot spune este că sunt încântată că am descoperit acest loc, care este mai mult decât o simplă cafenea și care spune poveștile multor animale, dar și ale multor oameni. Trebuie să fii doar pregătit să le asculți. M-a bucurat faptul că există un asemenea loc în București și  cu siguranță voi reveni cu drag să revăd pisicile și să mă bucur de o cană de ceai. 

Recomandare de ELENA SIMINEA

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută