Sugestii de cadouri pe care să le oferi prietenilor care și-au achiziționat recent o casă

Pentru români este important să aibă locuința lor. Dacă nemții sau danezii preferă să stea o viață într-o casă închiriată, mentalitatea românilor este să-și cumpere un loc al lor, fără grija chiriei. Și adevărul este că acest mod de a gândi nu este neapărat greșit. Un acoperiș deasupra capului pe care să-l numești acasă este o realizare importantă în viața ta. 

Localitățile limitrofe de lângă orașele mari ale țări au beneficii pe care mulți tineri le iau în considerare atunci când își caută o locuință. Mai puțină poluare, mai puțin zgomot, apartamente sau case nou-nouțe în clădiri rezistente sunt unele dintre avantajele căutate în ultimul deceniu de oameni. Ba mai mult, sunt mulți care hotărăsc să se mute în sate cochete și să cumpere căsuțe pe care să le recondiționeze, preferând să facă naveta decât să rămână în orașele mari, de multe ori murdare și mult prea zgomotoase. Oamenii se întorc la natură sau cel puțin asta ne dorim să credem.

Oricum, atunci când mergi în vizită la o persoană care și-a achiziționat recent o locuință, este de bun gust să-i oferi ceva practic de care se poate folosi. Iată ideile noastre care te pot salva de la impas:

Dispozitive și aparate electrocasnice 

Trăim în epoca inteligenței artificiale și cu toții ne bucurăm de beneficiile ei. Dacă știi că proprietarii sunt înclinați spre folosirea tehnologiei în mod eficient, o boxă portabilă cu funcția de voice control este clar un cadou smart pentru o casă în tendințe. Aceasta este compatibilă cu diverse gadget-uri pe care le poate controla ușor, iar instalarea nu dă bătăi de cap.

Dacă știi ce le lipsește și de ce au nevoie, poți să treci prin revistă necesitățile lor și să alegi un lucru de care să se bucure cu adevărat. Caută online și urmărește oferta la aspiratoarele Beko sau la cuptoarele cu microunde. Află de ce au nevoie prietenii tăi tău și oferă-le în dar un lucru practic. Până la urmă, nu dai greș niciodată cu astfel de cadouri.

Accesorii fine

Nu ne referim la bijuterii pentru că nu scriem un articol pe acest subiect. Ne referim, în schimb, la accesoriile de decor care fac o casă mai primitoare, mai veselă și care, inevitabil, reflectă o parte din personalitatea proprietarilor. O vază din cristal de Bohemia sau din cristale Swarovski sunt o adevărată încântare pentru oricine. Mai mult decât atât, obiectele de acest gen sunt atemporale, fiind lăsate ca moștenire de familie și dovada unui rafinament fără echivoc.

De asemenea, poți să oferi un ceas de perete din metal, în formă asemănătoare soarelui, care se potrivește atât pentru un interior modern, cât și pentru un design boem sau romantic. O pătură moale pe care să o aștearnă pe canapeaua din sufragerie și sub care să se cuibărească în zilele reci urmărind serialul preferat este o altă idee de luat în considerare. 

Cadouri simbolice

Asta nu înseamnă că acestea sunt impersonale, ci printre cele mai ușor de oferit dintre toate. De ce? Pentru că un cadou precum un set de râșnițe are conotație simbolică în tradiția populară, care consideră sarea un semn al belșugului. Un suport elegant pentru vin este un alt cadou simbolic pe care să-l oferi. Un set de tacâmuri din oțel inoxidabil este o alegere bună, iar niște borcănașe pentru miere sau tocătoare personalizate cu un motto simpatic sunt alte sugestii ingenioase.

Important când alegi un cadou de casă nouă este să ai în vedere relația cu proprietarii, dar atât timp cât îi consideri prieteni, se subînțelege importanța lor în viața ta. Important ca darul să fie făcut din inimă, restul sunt detalii.

Sursă foto: Pexels

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter