STREAMING | Eroii lui MARK MILLAR din comics-uri pe ecran

Intrarea în difuzare pe Netflix din 7 mai a serialului Jupiter’s Legacy, bazat pe seria de comics-uri semnată de Mark Millar despre conflictul între generaţiile de supereroi ca reacţie a autorului la efectele Marii Crize Economice din America anilor ’30, readuce astfel în atenţie imaginaţia cu totul aparte al unuia dintre cei trei “Super-M” din lumea creatorilor de comics-uri, Frank Miller, Alan Moore şi Mark Millar... 3M celebri nu doar pentru colaborarea cu Marvel sau DC pentru care au creat poveşti memorabile, de la The Dark Knight Returns (Miller) şi Batman: The Killing Joke (Moore) la Captain America: Civil War (Millar), ci şi prin multiversurile lor originale, surse constante în ultimii ani de adaptări cinematografice de succes. Aşa cum Frank Miller îşi are Sin City, 300 şi The Spirit, iar Alan Moore Watchmen, V for Vendetta şi From Hell, şi din Millarworld cel putin trei concepte pot fi oricând (re)descoperite cu plăcere.

WANTED | (Amazon Prime)

Distribuţia stelară cu Angelina Jolie cap de afiş (secondată de James McAvoy şi Morgan Freeman) a umbrit întrucâtva caracterul original a poveştii frustratului birocrat corporatist ce descoperă că este fiul unui asasin profesionist iar propriile atacuri de panică sunt simptomele descărcărilor bruşte de adrenalină care îi amplifică la nivel supraomenesc forţa şi viteza. Filmul deviază în spirit de la comics-ul lui Mark Millar dar compensează prin  punerea în scenă extrem de dinamică a lui Timur ‘Night Watch’ Bekmambetov.


KICK-ASS | (Netflix)

Dave (Aaron Taylor-Johnson), un puşti slăbănog ce visează să se impună ca supererou, se împrieteneşte cu ‘Hit-Girl’ (Chloë Grace Moretz), copiliţă asasină antrenată de tatăl ei vigilante, şi se trezeşte prins într-un război cu Mafia. Dave/Kick-Ass devine popular ca “real world superhero” datorită Internetului şi alţi cetăţeni, deşi adulţi, dau în mintea lui şi se transformă în super... costumaţi. Pentru umorul lor negru, merită văzute ambele filme (devenite) cult, originalul lui Matthew Vaughn din 2010 şi sequel-ul, Kick-Ass 2, din 2013.


KINGSMAN (HBO)

Trilogia Kingsman (The Secret Service, The Golden Circle şi The King’s Man, ultimul cu premiera abia în decembrie) e realizată de Vaughn, care l-a bătut la cap pe amicul său Mark Millar să creeze o poveste de spionaj mai neserioasă. Aşa a apărut derbedeul Eggsy, antrenat de organizaţia Kingsman ca să combată în stil British mai întâi un terorist eco ţăcănit şi apoi o traficantă de droguri care otrăveşte (aproape) toată lumea. Dacă însă vreţi totuşi acţiune mai sobră, (re)vedeţi alt film de referinţă izvorât din Millarverse, Logan (2017), sau, mai simplu, aşteptaţi încărcarea pe platformă a celor 8 episoade din Jupiter’s Legacy.


  • Text de Ioan Big.

Ioan Big, Publisher Zile și Nopți

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter