Sfaturi pentru a deveni mai activ fizic

Un stil de viață activ poate fi chiar secretul pentru o viață lungă și fără probleme, așa că de ce să nu începi chiar azi să faci o schimbare? Dacă pandemia te-a ținut blocat în casă, acum când lucrurile se îmbunătățesc treptat, este timpul să faci o schimbare reală în stilul tău de viață. Beneficiile le vei observa pe parcurs, iar pe termen lung organismul tău îți va mulțumi pentru alegerile făcute. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci primii pași spre un stil de viață sănătos:

Cumpără-ți echipamentul necesar

Startul este cel mai complicat atunci când îți dorești să te apuci de ceva nou și să transformi un obicei sănătos într-o pasiune. Pentru a fi sigur că dai o șansă stilului de viață activ, începe prin a-ți cumpăra echipamentul necesar, în funcție de ce vrei să faci. Alege o bicicleta moutain bike dacă vrei să profiți de vremea frumoasă și să faci plimbări în afara orașului. De asemenea, mersul cu bicicleta îți permite să faci călătorii mai lungi în toată România. Un concediu pe două roți poate fi chiar lucrul de care aveai cea mai mare nevoie. Odată ce ai accesoriile și echipamentele de care ai nevoie, îți va fi mult mai ușor să-ți faci un plan mai bine pus la punct.

Alege activități potrivite programului tău

Mulți oameni evită activitățile fizice din cauza programului de muncă și invocă faptul că nu au suficient timp pe care să-l dedice sportului. Chiar dacă argumentul este relevant, activitățile fizice nu sunt cele care îți domină programul de zi cu zi. Ai posibilitatea să alegi cele mai potrivite tipuri de sport sau antrenament în funcție de cum arată pentru tine fiecare zi. De exemplu, dacă muncești la birou și ai o sală sau o piscină chiar la parter, îți va fi mult mai ușor să-ți dedici o jumătate de oră pentru sport înainte de a ajunge acasă.

În cazul în care lucrezi de acasă, poți opta pentru sesiuni de sport sau yoga de acasă, cu ajutorul instructorilor care postează conținut online. Odată ce vei include activitatea fizică în rutină, îți vei crea o obișnuință fără a te simți obligat sau presat de programul încărcat. Pune-ți sănătatea pe primul loc și caută toate oportunitățile pentru a face mișcarea de care ai nevoie zilnic.

Cântărește beneficiile unui stil de viață activ

Cele mai bune motivații pentru a alege obiceiuri sănătoase și pentru a include mișcarea în rutină sunt chiar beneficiile. Indiferent de vârstă, activitatea fizică este esențială pentru un organism sănătos. Iată ce beneficii poți avea în vedere:

  • stări de spirit îmbunătățite;
  • flexibilitate;
  • masa musculară dezvoltată;
  • o mai bună calitate a somnului;
  • funcția cardiovasculară îmbunătățită;
  • gestionarea greutății corporale;
  • un nivel scăzut al colesterolului.

În funcție de vârstă și afecțiuni deja existente, este recomandat să iei legătura cu medicul înainte de a te apuca de un sport sau de exerciții mai intense.

Activitatea fizică zilnică este necesară pentru oamenii de toate vârstele, dar sporturile și antrenamentele specifice vor oferi beneficii pe termen lung. Fă tot posibilul să le incluzi în programul tău zilnic, până când te obișnuiești cu o rutină cu adevărat sănătoasă.

  • Sursă foto: pexels.com
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter