Recomandare de carte: „Trei femei”

Cartea pe care doresc să v-o prezint este ,,Trei femei”, a cărei autoare, Lisa Taddeo, este o scriitoare şi jurnalistă americană ce a străbătut Statele Unite în ultimul deceniu pentru a cunoaște femei obișnuite din diverse locuri. Cu ajutorul acestora a fost realizată această lucrare... așadar nu întâmplător a fost cea mai dezbătută carte a anului 2019. Scriitoarea a reușit să înfățișeze dorința într-un mod pe care nu l-ați mai cunoscut niciodată printr-o poveste reală despre viața sexuală a trei femei americane.

Personajele principale ale cărții sunt Maggie, Lina și Sloane. Maggie este o elevă de liceu de 17 ani care are o relație cu profesorul ei de engleză. Lina este casnică și mamă, prinsă într-o căsnicie din care a dispărut pasiunea. Iar Sloane este o femeie rafinată, plină de succes, proprietara unui restaurant și căsătorită cu un bărbat căruia îi place să o urmărească întreținând raporturi sexuale cu alți bărbați și femei. Pe baza acestora, Lisa Taddeo a reușit să construiască acest portret al erotismului din America de azi, nu doar o operă jurnalistică ci și un succes al narațiunii, care prezintă trei femei speciale cu povești de viață extraordinare.

În 2019, după publicare, ,,Trei femei” a devenit repede un bestseller, pentru ca în anul 2020 să primească premiul pentru cea mai bună carte narativă de non-ficțiune a anului la British Book Awards. La data apariției, Dave Eggers, un mare scriitor și editor american, o caracteriza ca fiind ,,unul dintre cele mai originale și șocante debuturi pe care le-am citit vreodată... este în mod cert printre cele mai importante și dezbătute cărți ale anului”. De asemenea, Jojo Moyes, cunoscuta jurnalistă engleză și romancieră, aprecia opera spunând:

„Această carte – provocatoare și dureroasă – va rămâne lângă inima mea. O sondare extraordinară și documentată a psihologiei și sexualității feminine și a poveștilor pe care ni le spunem singuri. Este o carte pe care nu poți să o lași din mână.”

În doar câteva luni de la data apariției, Showtime, o rețea americană de televiziune premium, a anunțat o serie de adaptări după „Trei femei” şi că Lisa Taddeo va scrie scenariul și va fi producătorul executiv al seriei. Așadar, dacă ești un cititor/cititoare care apreciază o carte bazată pe povești reale și fascinante, ,,Trei femei’’ este o alegere excelentă. Aceasta se găsește în toate librăriile fizice și online. Deci, este perfectă pentru un weekend liniștit petrecut acasă alături de un pahar de vin. Închei prezentarea cu un gând al autoarei:

,,Mi-am propus să inventariez vigoarea și asprimea dorinței feminine, astfel încât bărbații și celelalte femei să le poată înțelege mai ușor înainte de a le critica.’’

  • Recomandare de PATRICIA RĂDULESCU
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter