Serialul Django se filmează în România

Serialul Django, inspirat din clasicului western italian cu același nume, din 1966, va fi filmat la vulcanul de la Racoș, începând cu data de 10 mai.

Unul dintre cele mai spectaculoase monumente naturale din România, vulcanul de la Racoș, județul Brașov, e închis pentru vizitare până în 2022. Acesta a fost închiriat de firma bucureșteană Frame Film SRL în februarie 2021 pentru filmarea serialului Django, producție Sky TV și Canal+.

Vulcanul de la Racoș, în dreapta se văd platourile de filmare

Filmarea a produs reacții mixte. Localnicii sunt mulțumiți, deoarece suma investită în închiriere va intra în conturile unei asociații locale, în timp ce turiștii au strâmbat din nas când au aflat, „după ce ne-am cumpărat biletul”, că se pot vizita doar celelalte obiective din tur – Lacul de smarald, Coloanele de bazalt și castelul Bethlen. În spatele situației, fiind vorba de o arie protejată, rezervație naturală inclusă în rețeaua Natura 2000, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate spune că firma bucureșteană a obținut aprobările și avizele necesare pentru a începe filmările chiar de luni, 10 mai.

Vizitatorii au trimis redacției mai multe fotografii prin care plăcuțe puse de jur împrejurul craterului vulcanului stins anunță că vizitarea, fotografiatul și filmatul sunt interzise.

În peisaj se pot vedea construcții pentru noul film, dar și partea administrativă, organizată în corturi. „Știm că probabil au toate avizele, dar tot nu e normal să aflăm abia după ce luăm biletul că «se filmează pentru Netflix»”, spun vizitatorii.

În stânga se văd clădirile administrative, în dreapta – platourile de filmare

Portalul KFTV a anunțat, în februarie, că filmările de la Django vor începe în mai, în România, iar beneficiarii sunt Sky TV și Canal+. Din distribuție va face parte actorul belgian Matthias Schoenaerts, cunoscut pentru rolurile sale în „Rust and Bone” şi „The Danish Girl”. Serialul va avea 10 episoade, și va fi regizat de italianca Francesca Comencini (producător Gomorra)

Citește toată știrea AICI. Sursa: www.bizbrasov.ro

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter