Vacanțe | Dăruiește-ți o experiență pentru suflet!

www.colinele-transilvaniei.ro

Îndrăgită de prinți contemporani și preferată de oaspeți de pretutindeni, destinația de ecoturism Colinele Transilvaniei ajunge și la tine, ca să-ți strecoare-n suflet farmecul aparte al ultimului peisaj cu adevărat medieval din Europa.

În plimbare, pe coline...

Ai parte de adevărate experiențe pentru suflet, în timp ce străbați la pas, pe bicicletă sau în șaua calului, coline verzi și domoale, cu mozaicuri de culturi agricole, pajişti, păduri și sate săsești cu biserici fortificate. Cu o rețea de peste 500 de kilometri de trasee turistice, Colinele Transilvaniei se situează în topul preferințelor pentru cei activi, adulți, familii, grupuri de prieteni sau copii. Anii tematici dedicați drumeției în Județul Sibiu îți vor da, în 2021 și 2022, prilejul să parcurgi unele dintre cele mai frumoase trasee de drumeție de pe meleagurile transilvănene.

Savurați Picnic în Coline!

E îndemnul gazdelor de a-ți lua bucate locale cu tine și să le savurezi în mijlocul naturii, în compania ghizilor locali. La întoarcere, te poți odihni în case de oaspeți construite acum sute de ani, care păstrează și astăzi farmecul acelor vremuri.

Colinele Transilvaniei este, prin excelență, destinația evenimentelor gastronomice datorită cărora devii parte a tradiției, în timp ce savurezi mâncăruri locale, faci mișcare și cunoști oameni faini.

Parte din poveste

Când ești gata să experimentezi ceva nou alături de familie, ia calea traseului Via Transilvanica și străbate Colinele Transilvaniei. Vei întâlni faimoasele sate săsești, ca Biertan, Saschiz, Cloașterf sau Criț, și vei afla de la localnici cum se organizau pe timpuri în vecinătăți, când hrana stătea la adăpost în turnul slăninii, întâlnit în mai toate satele cu biserici fortificate. Plimbarea cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului este un alt prilej de a simți parfumul romantic al Colinelor Transilvaniei.

Galerie foto Colinele Transilvaniei

Mocanita Hartibaciu, Credit foto © DanielSecarescu

Cicloturism în Colinele Transilvaniei, Biertan, Credit foto: Marius Dragomir

Colinele Transilvaniei - Drumeții pe Via Transilvanica, Credit foto: Adela Dadu

Colinele Transilvaniei - Drumeții pe Via Transilvanica, Cloașterf - Saschiz Credit foto: Florentina Călugăr

Colinele Transilvaniei - Gastro Brunch, Mesendorf, Credit foto: Gabriel Secărescu

Colinele Transilvaniei - Gastro Brunch, Mesendorf, Credit foto: Gabriel Secărescu

Colinele Transilvaniei - Gastro Brunch, Mesendorf, Credit foto: Gabriel Secărescu

Colinele Transilvaniei - Gastro Brunch, Mesendorf, Credit foto: Gabriel Secărescu 

Cazare

Colinele Transilvaniei - Cazare Cloașterf, Credit foto: Colinele Transilvaniei

Colinele Transilvaniei - Cazare Mălâncrav, Credit foto: Colinele Transilvaniei
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter