Activitățile relaxante în aer liber pe care să le faci vara

Odată cu venirea verii, natura te cheamă afară, ca să te bucuri de căldură și peisaje. După o iarnă în care casa ți-a devenit un fel de bârlog, organismul tău de abia așteaptă să vină sezonul cald, ca să îți pui sângele în mișcare și să faci efort fizic, pentru a se dezmorți. Iar imediat ce va veni vara, o să ai posibilitatea să practici multe activități relaxante, în aer liber. Iată cum să îți petreci timpul în sezonul cald.  

O fugă până la mare sau munte

După o iarnă în care ți-ai petrecut majoritatea timpului în casă, mai ales în vremurile actuale, e timpul să iei din nou pulsul naturii și să dai o fugă până la munte sau mare, în funcție de preferințe. Chiar dacă nu o să faci plajă, nu o să înoți sau nu o să ai parte de o drumeție ca în anii trecuți, reîntâlnirea cu mediul înconjurător îți va prinde bine, iar peisajele splendide te vor impresiona. După o perioadă stresantă, ai nevoie să te deconectezi, să te dezmorțești și să te relaxezi în natură. 

Clasica plimbare face minuni

Dacă în sezonul rece temperaturile scăzute te-au făcut să intri cât mai repede în casă, ca să stai sub plapumă, la un maraton de seriale, odată cu venirea verii nu mai ai nicio scuză. E timpul să îți pui sângele în mișcare și să faci o plimbare. Poți începe cu una scurtă, pe jos, prin cartierul tău. Apoi, alege-ți un model de bicicletă, preferabil din categoria de cursiere, și începe să iei șoseaua la pedalat. Plimbă-te pe trotuar, pe stradă, mergi cu bicla prin parc, în afara orașului, ia-o cu tine la bunici sau într-un loc rustic, ca să ai parte de o aventură pe două roți. Ia cu tine și un aparat de fotografiat sau o cameră de filmat, ca să imortalizezi peisajele pe care le întâlnești pe drum. 

Picnic sau camping 

Dacă tot e vremea frumoasă și soarele te cheamă afară, nu mai sta pe gânduri. Mergi la pădure, unde poți să faci un picnic sau să iei cortul cu tine și să îți petreci noaptea sub cerul liber, la un camping. Singur ori cu prietenii, lasă natura să te cuprindă. Bucură-te de liniștea pădurii, de aerul curat și proaspăt, de spațiul verde de care îți era atâta dor. Poți să faci un grătar, să citești o carte, să stai la povești cu persoanele dragi sau ce îți mai trece ție prin cap. 

Practică un sport 

Odată ce temperaturile cresc și se instalează căldura, e timpul să practici un sport, în aer liber. Poate să fie fotbal, handbal, tenis cu piciorul, tenis de câmp, baschet sau oricare altă formă de mișcare care te ajută să te relaxezi și să te dezmorțești. În plus, la fel de bine, poți să mergi într-un parc și să faci jogging sau să bagi un sprint, cât te țin picioarele. Trebuie să îți obișnuiești organismul cu efortul fizic, după o perioadă în care s-a instalat sedentarismul. 

Fie că e vară sau nu, odată ce vine căldura, e păcat să nu te bucuri de orice activitate în aer liber. Fă ce îți place ție. Plimbă-te, fie pe jos, fie cu bicicleta, de exemplu. Practică un sport, sportul tău preferat sau unul nou, pe care nu l-ai mai încercat niciodată, fiindcă, până la urmă e vorba de experiența cu care rămâi. Mergi până la mare, la munte, unde să admiri valurile sau să pleci într-o drumeție. Du-te la pădure, ca să faci un picnic sau să îți petreci o noapte, în cort, sub cerul liber. Sunt atâtea opțiuni pe care le ai la dispoziție ca să redescoperi natura și peisajele sale fabuloase. 

  • Sursă foto: pexels.com
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter