HAIHUI cu Swit Rocs – PZ la munte și la mare

Dragă Femeie, (Dragă Bărbat, te rog, adaptează)

Știi cum ziceai mereu că tu nu o să ieși decât cu tipi înalți, bruneți și cu ochi căprui, că așa te-ai obișnuit, îți amintesc și de tata, plus că nuanța asta închisă te avantajează la poze și sigur ies și copii frumoși? Și o viață nu te-ai dezmințit! Apoi, nici tu nu știi cum se face, dar într-o zi te-ai trezit cu un blond pe lângă tine. Mai avea și ochi verzi. Nu te-a atras, ba chiar te-a intrigat. Îi evitai privirea, dar nu îi puteai ignora mirosul. Ai observat că de fiecare dată e parfumat cu un alt buchet, când floral, când cu note de piersică și lici, când ușor înțepător, care te gâdila discret și căutai să nu se vadă că te face să zâmbești. I-ai dat o șansă și l-ai scos la un mic dejun la castel, într-o zi. S-a comportat exemplar! Ai condus tu și te-ai putut bucura în voie de el. În altă zi, la un picnic, i-ai povestit despre cât iubești muntele, așa că te-a însoțit bucuros pe creste, pe zăpadă și ploi, sub soare și printre flori și tare bine părea să îi șadă acolo. Și, cel mai grozav, nu te amețea de cap deloc! Și uite așa, încet încet, te-a cucerit. Zero dureri de cap. Zero discuții inutile. Zero stres. Pierre Zéro.

Bucuroasă să vi-l prezint pe Pierre!

Deși băutoare inveterată de vin, mi s-a părut mereu amuzant cum în unele culturi se consideră că ai o problemă în cazul în care consumi alcool, în timp ce în cultura românească ai o problemă dacă nu o faci; dar ce ai, de ce nu bei, te simți rău? Ești cu mașina? Ești însărcinată? Nu ți-a intrat salariul? Lasă că dau eu următorul rând! Da’ ce, ai treabă mâine dimineață tare? Sau, mai noul ai făcut vaccinul și de aia nu bei? Și, uite așa, într-o cultură cel puțin oscilantă și într-o perioadă în care echilibrul HORECA este cel puțin incert, două tinere femei antreprenor din Brașov au avut curajul să lanseze un concept nou și surprinzător, acela de vin fără alcool. Și, cum mai toate lucrurile extraordinare au un început nebunesc, am fost bucuroasă să le cunosc pe Adina și Daniela, care au avut amabilitatea să răspundă la toate întrebările mele legate de brandul Pierre Zéro. Zero dureri de cap. Zero discuții inutile. Zero stres. Pierre Zéro.

Gama Pierre Zéro, vin și spumant fără alcool

Swit Rocs: Cum și când a ajuns francezul Pierre Zéro în România?

Adina & Daniela: Ne-am unit forțele pentru a aduce în piața românească brandul Pierre Zéro, născut dintr-o idee inovatoare, aceea de vin fără alcool. Considerăm că întreaga gamă de vinuri fără alcool Pierre Zéro aduce un plus de eleganță și gust în viața celor care nu pot consuma alcool din diferite motive, dar care vor să se bucure, în continuare, de convivialitatea oferită de un pahar de vin alături de cei dragi.

Adina a descoperit noțiunea de vin fără alcool atunci când prospecta concepte interesante pentru magazinul ei online cu produse destinate mămicilor și femeilor gravide. Citisem un articol din presa străină despre faptul că linile aeriene servesc la bord, la clasa business, vin fără alcool. Găsind conceptul foarte interesant și, în plus, fiind pasionată de cultura franceză, m-am gândit ca trebuie să existe un astfel de vin și în Franța deoarece este o țară cu o îndelungată tradiție în producția de vinuri și ar fi o idee excelentă să adaug un atare produs la portofoliul magazinului meu. Și astfel am descoperit gama Pierre Zéro, originară din sudul Franței, de la domeniile Pierre Chavin. Am știut că trebuie să fie vorba despre un produs premium, deoarece francezii au standarde de calitate foarte înalte, iar dacă produsul nu ar fi fost de top, piața din Franța l-ar fi respins până acum. Surprinzător sau nu, la puțin timp, produsul a început să fie comandat de bărbați și femei care nu aveau nicio legătură cu subiectul maternității, dar care auziseră de vinurile din gama Pierre Zéro și erau interesați să le încerce. Acela a fost momentul în care am hotărât să import brandul Pierre Zéro și să îmi concentrez eforturile pe promovarea acestui produs. Pe Daniela, sommelier cu o experiență internațională de peste 18 ani, care cunoaște foarte bine (și) conceptul de vin fără alcool am întâlnit-o ulterior, iar chimia dintre ea și Pierre a fost suficientă cât să îmi dau seama că, împreună, putem duce afacerea la un alt nivel.

Pierre Zéro este o alegere elegantă, în orice context

Singurul vin roșu din gama Pierre Zéro fără alcool, Merlot

S. R: De ce vin fără alcool? Până la urmă, nu-i așa, chiar Dumnezeu e cel care a pus alcoolul acolo.

A & D: Ne place sau nu să recunoaștem, oamenii caută să se conformeze societății, să se simtă implicați, incluși și parte a mulțimii; de aceea cultura băuturii a devenit atât de populară în societatea occidentală. Există, totuși, și ocazii în care, din motive de sănătate, religie sau de alt fel, oamenii doresc să se bucure de gustul și ritualul vinului fin, precum și de apartenența la un grup, dar fără a consuma alcool. Gama Pierre Zéro oferă lux, aromă și o etichetă high-end, toate fără mahmureală la final – o alternativă ideală! Destinate și clienților vegani, vinurile fără alcool Pierre Zéro au o certificare care atestă că la clarificarea produselor nu se utilizează ingrediente de origine animală, precum și o certificare Halal, care atestă faptul că băuturile au 0% alcool și sunt potrivite și pentru persoanele musulmane sau alte culte religioase care nu consumă alcool.

L-am dus pe Pierre Zéro la munte și i-a plăcut!

Vinul fără alcool este alternativa perfectă (și sigură!) dacă dorești să faci un toast la înălțime!

S. R: Este mai sănătos un vin fără alcool decât unul cu alcool? Cum se produce dezalcoolizarea?

A & D: Gama Pierre Zéro, vin fără alcool, este făcută 100% din vin care a ajuns la o fermentație completă  și care a trecut prin toate stadiile de maturare ale unui vin obișnuit. În urma cercetărilor aprofundate asupra diferitelor tehnici de extracție a alcoolului, s-a ajuns la concluzia că cele mai bune rezultate se obțin atunci când procesul este efectuat pe un vin finit.  

Pentru a dezalcooliza gama Pierre Zéro, Domaines Pierre Chavin a ales tehnica Spinning Cone Column care se dovedește a fi cea mai eficientă în ajustarea nivelurilor de alcool și în reintegrarea fracțiunilor aromatice cele mai volatile. Rezultă vinuri fără alcool, cu calități excepționale de degustare, fără restricții. Tot procesul durează câteva minute și este atent controlat și computerizat, fără a periclita calitatea vinului de origine. Vinul fără alcool este bogat în minerale, vitamine și antioxidanți, precum și lipsit de grăsimi. Această tehnică se bazează pe distilare și proces de căldură și ne permite să ajustăm nivelul alcoolului fără a pierde din arome. Gama Pierre Zéro conține doar băuturi premium, cu un gust absolut minunat, pline de polifenoli și antioxidanți care se regăsesc in mod normal in vin.  

Lui Pierre i-a plăcut și la castel, nu doar la munte

Am zânit, am ciocnit, apoi ne-am suit la volan. Cu Zéro emoții!

S. R: Pierre Zéro este, fără doar și poate, un segment de nișă pe piața de băuturi din România. Cum merg lucrurile? Cum preconziați că vor evolua ele?

A & D: Conform unor date certe și studii, profilul celor care nu consumă alcool este în creștere, iar până în anul 2027 acesta va evolua exponențial.  Dinamica relațiilor noastre sociale s-a schimbat, momentele de celebrare sunt mai frecvente decât în trecut, și, în plus, acordăm mai multă atenție sănătății și stilului de viață, astfel că trebuie să găsim soluții diverse pentru a echilibra cele 2 realități. Pierre Zéro este un produs ideal, deoarece se adresează atât celor care vor să își modereze consumul de alcool, cât și celor care nu pot sau aleg să nu consume alcool – șoferul desemnat, viitoarea mamă, sportivul care trebuie să mențină anumite rezultate, omul de afaceri, tratamente medicale, regimuri alimentare etc.

Atunci când se oferă o alternativă sănătoasă și foarte interesantă ca gust unui consumator de non-alcoolice, este un semn de respect față de acest tip de clientelă, pentru că au parte de ospitalitatea unei locații prin oferirea unei băuturi dedicate adulților și nu copiilor. Colaborarea cu faimosul barman Valentin Luca, este o dovadă în plus că se pot realiza cocktailuri deosebite din băuturi non-alcoolice și că suntem pregătiți să lăsăm în urmă anostele mocktailuri făcute din sucuri și siropuri.

Pierre Zéro rose cu arome fine de lici și piersică este ideal pentru un început verde de primăvară

Plus că se asortează de minune cu natura, indiferent de anotimp

Și îi plac și florile :)

S. R: Așa cum este inevitabilă diferența de gust între Cola și Cola Zero, așa este și între un Merlot cu alcool și unul fără. Care sunt aromele care suplinesc/ înlocuiesc aromele dintr-un vin cu alcool?

A & D: Elaborarea vinului vizează păstrarea polifenolilor, a vitaminelor și a mineralelor conținute în mod natural în struguri, printr-un procedeu unic de distilare. Astfel, gradul de alcool ajunge la 0,0%, fără pierderea intensității aromatice. Procesul de dezalcoolizare ne permite să oferim un non-alcoolic 0%, cu un profil aromatic autentic, care păstrează toate aromele și calitățile organoleptice ale unui vin tradițional. De la fructe roșii, coacăze și zmeură, la fructe tropicale, piersici și lici, de la arome așezate calm la arome spumoase și înțepătoare, gama Pierre Zéro oferă o alternativă pentru orice gust.

Același Pierre piersicos este minunat și în serile răcoroase de primăvară, lângă șemineu

Seri cu Pierre Zéro

S. R: De ce ar alege un băutor convins de vin cu alcool Pierre Zéro? Dar un nebăutor de vin?

A & D: Există numeroase beneficii ale vinului fără alcool, dintre care amintim:

  • Jumătate din caloriile vinului normal. Alcoolul este creat prin fermentarea zaharurilor naturale găsite în struguri, prin urmare, există o relație puternică între alcool, zahăr și, implicit, calorii. Atunci când eliminăm alcoolul din vin, eliminăm și caloriile. De exemplu, eliminarea a 13% alcool în volum se traduce printr-o reducere cu 60% a caloriilor.
  • Sunt bogate în antioxidanți. Pierre Zéro are cel puțin aceleași niveluri de antioxidanți ca și vinul alcoolic. Vinul are un nivel ridicat de antioxidanți numiți polifenoli, găsiți în pielea strugurilor, care ajută celulele să se protejeze împotriva deteriorării radicalilor liberi și a îmbătrânirii premature și cresc nivelul colesterolului bun.
  • Zéro dureri de cap, Zéro stres. După o seară e delectare cu Pierre Zéro, te asigurăm că a doua zi te vei simți (la fel de) minunat! Gata cu regretele din dimineața de după, cu mahmureala, cu senzația de gură uscată, dureri de cap sau greață. Cu Pierre Zéro e bine și înainte și în timpul și după!

Pierre Zéro este companionul ideal la un picnic…


… în timpul ședințelor lungi și plicticoase…

… în diminețile leneșe în care chiar nu ai chef de cafea…

… și în serile cu stare de bine, care vrei să se continue astfel și în ziua următoare…

S. R: Eu l-am găsit pe Pierre și tare mă bucur! Cititorii mei unde îl pot găsi?

A & D: În primele luni, focusul nostru a fost pe domeniul on line, pe Brand Awarness și Product Development. Am investit în colaborări pe PR, apariții în media și asocieri cu diferiți vectori de opinie (Carmen Brumă, Valentin Luca, Mihaela Bilic, Cristiana Oprea), care au găsit produsul nostru deosebit și l-au apreciat la adevărata lui valoare. Avem și un procent bun de return customers după 7 luni de funcționare, ceea ce nu face decât să adauge valoare produselor noastre. Cu pași mărunți, după redeschiderea HORECA, am introdus produsul în locații premium atent alese, în zona Brașov și Valea Prahovei. Am primit, desigur, și numeroase propuneri de a introduce vinul fără alcool Pierre Zéro în segmente de magazine de larg consum, însă, pentru moment, preferăm să ne limităm la domeniul on-line și HORECA.

Pierre Zéro, vinul fără alcool la înălțime

În cinstea zilelor cu Zero dureri de cap. Zero discuții inutile. Zero stres. Pierre Zéro

Dragă Femeie, (Dragă Bărbat, te rog, adaptează)

Așa cum îți dorești ca omul de lângă tine să îți fie alături în tot ce faci fără bătăi și dureri de cap, așa îți poate fi și Pierre Zéro. La munte sau la mare, la relaxare în jacuzzi sau întinși în iarbă la soare, în zilele toride de vară sau în zilele răcoroase de primăvară la lumina șemineului, în timpul unui call plicticos sau, de ce nu, alături de un mic dejun regesc, Pierre Zéro poate reîntregi experiențe sau le poate crea!

Și pentru că niciodată nu îți cer să mă crezi pe cuvânt, îți voi face cadou 2 cutii festive Pierre Zéro, fiecare cu câte o sticlă de vin și una de șampanie fără alcool ca să te convingi singur/ă. Intră în această seară, Sâmbătă, 15 Mai, după orele 21.00, pe profilul meu de Facebook (click aici) sau pe profilul meu de Instagram (click aici) și vezi cum poți câștiga cele 2 cutii. Ținem legătura apoi să îmi spui de nu ți-e și ție mai bine cu Zéro. Zero dureri de cap. Zero discuții inutile. Zero stres. Și, desigur, Zero mahmureală!

Cu drag,

O Femeie bucuroasă că l-a întâlnit pe Pierre

---

Pe mine mă găsești aici - www.instagram.com/haihui.cu.swit.rocs

Pe Pierre îl găsești aici - www.instagram.com/pierre_zero.ro

Îl poți lua acasă și tu pe Pierre de aici - https://pierre-zero.ro/

---

  • Text de Swit Rocs

Swit Rocs

  •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter