TEATRU | Spectacole de urmărit în iunie

NOAPTE BUNĂ, MAMĂ! @ Teatrul Mic

“Noapte bună, mamă! de Marsha Norman este un text apărut în programul “actori pentru actori” al Teatrului Mic. Acesta este un program care își propune să se concentreze mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală. Deci, lucrul cu actorul este ceea ce primează. Repetițiile la spectacol s-au desfășurat în bună parte pe zoom, lucru care a și dus la ideea spectacolului, cum veți vedea. Noapte bună, mamă! povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, aflate amănunte ascunse cu grijă, reglate conturi până acum nereglate. Sunt sigur că ne vom regăsi cu toții în personajele Marshei Norman! Închei invitând spectatorii la întâlnirea cu două minunate actrițe ale Teatrului Mic, Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski.” - VLAD MASSACI

Dana Dembinski-Medeleanu | foto © Steluţa Popescu

DISTRIBUȚIA: Dana Dembinski-Medeleanu, Andreea Grămoşteanu

Noapte bună, mamă!, în regia lui Vlad Massaci, se va juca în premieră în zilele de 5, 13 și 26 iunie la Sala Studio de pe Gabroveni. Scenografia spectacolului este semnată de Ioana Pashca iar traducerea textului de către Alexa Băcanu.


ARTA LA DOMICILIU @ Teatrul de Comedie

Un spectacol antrenant, provocator, modern, un amestec de absurd, umor dar și candoare, în care DRAGOŞ HULUBA propune un scenariu original după textele lui Teodor Mazilu, Ion Băieșu, Dumitru Solomon și I.L. Caragiale.

Trăim într-un show mediatic, mereu în centrul atenției, dornici să fim văzuți, apreciați, răsplătiți cu like-uri și view-uri. Declarațiile de iubire sunt zgomotoase și colorate, făcute în lumina reflectoarelor, în studiourile TV sau online. Comunicăm tot mai mult și ne înțelegem tot mai puțin. Ne certăm din nimic dând mereu vina unii pe ceilalți de parcă ne-am afla cu toții îngrămădiți într-un lift oprit între etaje și o luăm mereu și mereu de la capăt, pentru că nu știm să punem punct cu adevărat conflictelor fără sens.

DISTRIBUȚIA: Smaranda Caragea, Simona Stoicescu, Violeta Huluba, Angel Popescu, Liviu Pintileasa, Dragoș Huluba, Răzvan Krem Alexe       

Într-o perioadă în care cuvântul „domiciliu” a ajuns să fie întrebuințat tot mai des în vocabularul nostru uzual, spectacolul pus în scenă de Dragoș Huluba aduce în prim-plan un colaj inedit de texte valoroase, demonstrând încă o dată actualitatea și prospețimea unor dramaturgi români.

  • Text de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter