FESTIVAL | Romanian Design Week 2021

4-13 iunie, București

Cea mai mare mișcare de design și comunități creative, Romanian Design Week, cucerește  Bucureștiul în perioada 4-13 iunie. Sub tema #together, RDW2021 și-a propus, împreună cu cei care fac parte din acest festival de design, să aducă în prim plan importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societate.

“Sub tema #together, am dezvoltat pentru 2021 probabil cea mai curajoasă și de amploare ediție de până acum: am creionat un festival de 10 zile în care Bucureștiul va demonstra toată efervescența creativă de care poate da dovadă, printr-o serie de expoziții, instalații și happening-uri pe care le-am gândit, dezvoltat și produs pentru Combinatul Fondului Plastic - unul dintre punctele principale de pe harta RDW, dar și printr-o serie de expoziții internaționale, pe care le vom aduce și prezenta alături de cel mai nou concept store de design din oraș, sub acoperișul RDW Design House. De asemenea, am inclus în ediția aceasta și prima expoziție de amploare dezvoltată alături de Muzeul Național de Artă al României, una dintre ancorele culturale principale din Cartierul Creativ, dar și peste 60 de evenimente satelit ce vor demonstra câtă nevoie avem de evenimente creativ-culturale pentru a crește calitatea vieții în oraș, dar și câtă nevoie avem să fim solidari și... împreună.

RDW | Design-House | CC - Roald Aron

RDW | Combinatul Fondului Plastic | CC - Roald Aron

Mai mult ca oricând, am simțit nevoia să sărbătorim toate parteneriatele și colaborările pe care le-am dezvoltat în cele 8 ediții de până acum alături de sutele de entități cu ADN pur creativ care s-au alăturat demersului nostru prin evenimentele și proiectele pe care le dezvoltă special pentru această ocazie, partenerii și sponsorii care au înțeles să susțină acest demers și într-o perioadă în care industriile creative au nevoie de susținere mai mult decât oricând”, a declarat Andrei Gavrilă-Borțun - CEO The Institute, organizația care a inițiat atât Romanian Design Week, cât și Cartierul Creativ.

Programul Romanian Design Week de la Combinatul Fondului Plastic, expozițiile internaționale (Spania, Italia și Suedia) de la RDW Design House, expoziția de design contemporan de la MNAR și programul amplu RDW Design GO, ce conține peste 100 de entități pentru această ediție, sunt doar liniile mari de desfășurare a festivalului. De neratat sunt expoziția “RDW Selection”, care prezintă zeci de designeri și studiouri de design și arhitectură, IQOS World, care este pentru al doilea an la Combinat cu o instalație concept, expoziția “Stradal”, care accentuează importanța designului grafic în spațiul public, dar și expoziția celor de la ASAP, care transformă plasticul în lucruri extraordinare prin expoziția “Rethinking Plastic”.

RDW | Combinatul Fondului Plastic | CC - Roald Aron

Atât spațiul exterior al RDW 2021 de la Combinatul Fondului Plastic, cât și întregul București se transformă într-un spațiu de descoperire, de întâlniri, de idei și, de ce nu, de joacă. Un concurs în care multidisciplinaritatea, diversitatea și creativitatea trebuie să facă echipă ca să câștige premiul cel mare - o lume autentică și real conectată. Așadar, îți propunem ca între 4 și 13 iunie să iei o gură de aer proaspăt în prezent și o doză de optimism pentru viitor. Totul despre ediția de anul acesta găsești pe www.romaniandesignweek.ro, dar și pe paginile Romanian Design Week de Facebook și Instagram. Stay connected! #together

  • Text de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter