Despre relaxare și cafea bună

Deși pe alocuri puțin ploioasă, vara se apropie, ziua s-a lungit, iar timpul nu trebuie pierdut în căutarea locului perfect în care te poți destinde alături de cei dragi și o băutură bună. Dacă ești iubitor de cafea sau îți plac locurile cool, aceste terase care se diferențiază prin detalii unice, se vor mula pe personalitatea ta și îți vor oferi un moment relaxant după o săptămână tensionată și încordată.

 

Artichoke Coffee Shop

Calea Victoriei 45

Artishoke

Și tu iubești cafeaua, produsele bio și plantele ?! Atunci Artichoke pare a fi locul ideal pentru tine. Situat lângă biserica Kretzulescu, învăluit într-o atmosferă prietenoasă, spațiul oferă o terasă de unde poți admira liniștit un peisaj urban aglomerat, haotic, demn de urmărit. Deși coffee shop-ul își are terasa în capătul unui coridor impunător, cu arcade masive, multitudinea plantelor verzi îți conferă un sentiment reconfortant de liniște. În plus, vibe-ul spațiului este animat de artiști, fiind adesea un punct de întâlnire pentru fotografi, actori, muzicieni sau simpli pasionați de artă, găzduind de asemenea din când în când și expoziții de fotografii. Așadar, Artichoke este un concept conturat de doi oameni frumoși, care au încercat să aducă în capitală vibe-ul cafenelelor din Londra și să le ofere bucureștenilor un spațiu generator de inspirație.

 

Ceramic Cafe

Str. I.C Visarion 20, Piața Romană

Ceramic Coffee

Locul unde cafeaua, arta și divertismentul se întâlnesc cu creativitatea, materializând-o. Dacă vrei să ieși puțin din zona ta de confort și dacă vrei să te eliberezi prin artă, Ceramic Cafe îți oferă prilejul - alege un obiect ceramic și oferă-ți libertatea de a te exprima dând naștere unui model din care să-ți savurezi cafeaua, din confortul propriei locuințe. Într-o perioadă în care este destul de complicat să găsești contexte care să conducă la o mică escapadă din monotonia fiecărei zile, cafeneaua oferă nu doar amintirea unei conversații bune, într-un spațiu frumos amenajat, alături de prieteni, ci și păstrarea unui moment. Astfel, fii sigur că vei corela mereu cana acea colorată, din spatele dulapului, cu momentul în care te aflai atunci, cu oamenii dar și cu lucrurile pe care le simțeai.

 

Acuarela

Strada Polonă 40

acuarella

Dacă ești fan Vama-Veche și ești trist că nu ai mai vizitat de mult marea, Acuarela te poate teleporta chiar în mijlocul exploziei de culori, transformând lucruri banale, rudimentare, în unele pline de viață și stil. Cum îți sună o cafea într-o jumătate de cadă recondiționată, având drept suport un butoiaș vechi, care înainte de a-ți fi „masă” a adăpostit numeroase pahare de vin? Acuarela este un loc încărcat de energiile obiectelor care înainte au aparținut unor oameni cu povești și vieți diferite- obiecte care, în loc să fie aruncate, au primit o nouă șansă, iar acum se află întru cu totul alt context. Pe lângă toate acestea, terasa are un „tavan” improvizat din umbrele multicolore care oferă sentimentul că te afli in interiorul unui curcubeu. Locația este ideală pentru persoanele boeme, atrase de naturalețe și mobilier viu, care au nevoie de un loc potrivit pentru a-și încărca bateriile.

 

Contego Cafe-The Coffee Factory

Bd. Regina Elisabeta 54

Contego

Dacă simți că ai nevoie de o mică aventură în natură dar parcul este prea aglomerat și pădurea prea departe, află că în inima Bucureștiului, pe Bulevardul Regina Elisabeta, bine ascunsă în mijlocul unei oaze de liniște și natură, se află Contego Cafe. Înconjurată de copaci, terasa te duce cu gândul la curtea de la țară plină de viață a bunicilor. Mesele și scaunele din lemn se combină perfect cu plantele de pe pereți, iarba de pe jos și copacii din grădină, oferind un refugiu perfect de la haotica junglă urbană. Întreg spațiul îmi transmite sentimentul că este creat pentru a adăposti reveria și visătorul. Pare a fi locul acela plin de oameni veseli, care vin acolo pentru a se relaxa, contempla și pentru a se teleporta fix în mijlocul unei păduri liniștite și răcoroase. O terasă retrasă, intimă, de unde te poți destinde alături de o cafea, o carte sau oameni dragi ție cu care să împărtășești povești și experiențe.

 

Beans & Dots Specialty Coffee Shop & Concept Store

Str. Ion Brezoianu 23-25

beans and dots

Urban and good vibes alături de o cafea bună. Pereți creativi, pictați, mese aglomerate, gălăgioase, dar și colțuri liniștite de unde te poți delecta cu o conversație de calitate. Cred că partea mea preferată la acest coffee shop este sentimentul de spațiu aerisit pe care mi-l oferă.  Acesta este poziționat între două clădiri impunătoare, înalte, în timp ce deschizătura spre cer oferă senzația de spațiu nelimitat, oferindu-ți prilejul de a-ți ridica privirea și de a admira spre infinitul cer albastru. Designul în stil industrial, compus din nuanțe închise de negru și gri, pereții dezordonați, alături de mesele minimaliste, confecționate din lemn, oferă o imagine de ansamblu extrem de cozy, care te invită să iei un loc, o ceașcă de cafea, să te detașezi de orice gând te fură și să te bucuri de momentul prezent.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter