Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2021
Viața Orașului

Ceremonia Gaudeamus a readus absolvenții ULBS și AFT în Piața Mare: ”Am reușit să ducem la bun sfârșit un an universitar greu”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ceremonia Gaudeamus a readus absolvenții ULBS și AFT în Piața Mare: ”Am reușit să ducem la bun sfârșit un an universitar greu” Share Ceremonia Gaudeamus a readus absolvenții ULBS și AFT în Piața Mare: ”Am reușit să ducem la bun sfârșit un an universitar greu”


Absolvenții Universității Lucian Blaga și cei ai Academiei Forțelor Terestre au sărbătorit joi, 10 iunie, ceremonia Gaudeamus, în Piața Mare din Sibiu. Gazda evenimentului a fost Florin Coșuleț, iar timp de o oră, tinerii din anii terminali au putut asculta discursuri ale rectorilor celor două universități, ale autorităților și au predat cheia viitoarei generații.

După un an de cursuri online, tinerii absolvenți au avut ocazia să-și vadă, de această dată față în față, colegii și cadrele didactice. Pentru o oră, Piața Mare din Sibiu a prins culoare și a devenit loc de întâlnire pentru cei care au finalizat studiile anul acesta. Ceremonia a fost deschisă prin intonarea Imnului României și Imnului Gaudeamus, iar primul care a luat cuvântul a fost Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.

„Întâi de toate îi binecuvântăm și le mulțumim cadrelor didactice, celor care au stat nu departe de studenții lor, aproape sufletește, dar într-un mod cu totul deosebit, chiar straniu, să vorbești mereu în fața calculatorului, să urmărești dacă sunt atenți sau nu, dar și studenții au trecut un examen deosebit. Veți fi generația despre care se va vorbi de multe ori și voi o să vă amintiți cum ați trecut aceste examene și cum într-o zi de Înălțare a Domnului, de cinstire a eroilor, ați fost considerați eroi cu toții. Să ne ajute Dumnezeu pentru a birui, vă transmitem curaj, bărbăție, sunteți tineri, ajutați-vă profesorii să înțeleagă că sunteți alături și că vă implicați pentru că vreți să fiți generația viitoare pe care întreaga națiune să se bazeze”, a spus  Mitropolitul Ardealului.

Următorul care a vorbit pe scena din Piața Mare a fost Sorin Radu, rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, care a ținut să felicite atât studenții, cât și profesorii pentru modul în care au reușit să gestioneze acest an.

„Iată-ne la sfârșitul unui an universitar cu totul aparte, în care cuvinte precum pandemie, restricții, responsabilitate, prevenție, siguranță au dominat activitatea și discursul tuturor. Ne-am întrebat și ne vom întreba mulți ani care vor fi efectele acestei pandemii asupra vieții noastre și asupra societății, deschiderea anului universitar am făcut-o în condiții generate de pandemie, într-un cadru restrâns, rezervați, temători, fără obișnuita bucurie adusă de studenții și cadrele didactice care umpleau Piața Mare. Ne întrebam cu toții când vom reveni la viața noastră obișnuită după care tânjim și pe care acum o denumim față în față. Iată-ne la finalul unui an universitar într-un număr mare, nu câți ne-am fi dorit în locul în care de ani buni deschidem un eveniment important în viața comunității sibiene, cursul festiv, ceremonia de absolvire a studiilor de către studenți. Împreună, studenți, profesori, părinți, am fost responsabili, ne-am implicat și am reușit să ducem la bun sfârșit un an universitar greu. Este o zi a bucuriei”.

Sursa: Turnul Sfatului

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută