LA CINEMA | VARA ANIMAŢIILOR

După o lungă perioadă în care cinematografele au rămas închise aproape fără excepţii, vara lui 2021 vine cu vești bune. Incidența a scăzut, spațiile se redeschid, iar vacanța se apropie împreună cu dorința de a petrece cât mai mult timp în afara locuinței cu cei dragi. Un mod simpatic prin care putem face acest lucru este vizionarea unui film animat la cinematograf. Cum majoritatea proiectelor din 2020 au fost reprogramate, numărul mare de filme care vor apărea poate fi copleșitor, mai ales când nu știm ce să alegem. De la Bigfoot Family, până la Raya and the Last Dragon, există câteva animații pe care suntem nerăbdători să le descoperim cu întreaga familie datorită poveștilor și farmecului lor încă din această lună.

SOUL, care a câștigat Oscarul pentru Best Animated Feature, spune povestea unui cântăreț de jazz care, după ce moare, este prins într-un loc numit The Great Beyond, pe unde sufletele oamenilor trec înainte să-și înceapă viața și după finalul ei. Deși animație, sunt abordate teme deloc superficiale: ce este existența, care este scopul ei, modul în care fiecare decizie ne poate afecta viața în mod definitiv și, simbolic, ce ar putea să urmeze după ce sufletul își termină călătoria pe pământ. Produs de studiourile Pixar, cunoscute pentru animații precum Up sau Finding Nemo, Soul poate fi vizionat de pe 11 iunie.


După ce în 2018 Peter Rabbit a fost una dintre cele mai iubite ecranizări din spațiul românesc, întrecând producții ca Incredibles sau Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2021 ne aduce mult așteptatul sequel, Peter Rabbit 2: The Runaway. Continuând povestea iepurașului curajos și a personajelor din jurul său - creativa Bea și țâfnosul Thomas -, Peter, sătul de criticile celor din jur, fuge în Marele Oraș și decide să devină la fel de problematic precum îl descriu ceilalți. Prin umor și aventură, PETER RABBIT 2 este metafora perfectă a vieții de familie, fiind un must-see vara aceasta, începând cu data de 11 iunie.


Creat în 1940, TOM & JERRY este, poate, cel mai iubit duo animat din toate timpurile. Cu 7 premii Oscar câştigate încă din anii ’40-’50 și o istorie tumultuoasă, cei doi „inamici” se întorc în 2021 cu o nouă aventură. După o viață petrecută în case de suburbie, Tom Cat și Jerry Mouse se întâlnesc pe marele ecran din nou, de această dată într-un mare hotel din Manhattan, unde își continuă disputele legendare, cauzând haos printre organizatorii unei nunţi. Păstrând spiritul desenelor originale dar adăugând un twist modern, potrivit noilor generații,  Tom şi Jerry poate fi vizionat de întreaga familie începând cu 4 iunie.

  • Text de Claudia Aldea.

Claudia Aldea, colaborator Zile și Nopți

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter