5 gelaterii bune din țară

E vară, iar asta înseamnă că în meniul nostru zilnic își face apariția un nou aliment: înghețata. Dar nu orice fel de înghețată, ci ar fi bine să o căutăm pe cea artizanală, acel gelato făcut ca la mama lui acasă, în minunata Italia. Am căutat în țară 5 locuri care vin la înaintare cu conuri pline de „gusti” sănătoase și colorate, care merită imortalizate pe cât mai multe conturi de Instagram:

București | Friddi

 

Adresa: Vasile Alecsandri 4, Telefon: 031.431.3295

În laboratorul propriu, cei de la Friddi transformă cele mai fine ingrediente într-o selecție de gelato și sorbetto artizanale, 100% naturale. O parte dintre acestea sunt certificate bio și DOP, precum fisticul de Bronte, alunele de pădure din Piemont sau vanilia Madagascar, dar și laptele pasteurizat bio pe care îl folosesc în toată gama de gelato. Friddi este un brand românesc, născut din pasiunea pentru înghețată artizanală și respect pentru cele mai bune ingredientei.


Brașov | EIS/kalt/ - 100% natürliches Eis

Adresa: Piața Sfatului 3, Telefon: 0728.640.478

Aflată chiar în buricul târgului, gelateria EIS/kalt/ are în meniu înghețată 100% naturală, cafea și multe alte produse locale. Ce e cu adevărat deosebit la această gelaterie este că experimentează constant, iar printre sortimente vei întâlni, în afară de cele clasice, și gelato din colivă, mici și bere, dovleac, morcov, vișinată și multe altele.


Cluj | Bianco Milano

Adresa: Piața Unirii 16, Telefon: 0773.864.960

Cei de la Bianco Milano și-au propus să aducă în România atmosfera autentică a Italiei prin acest desert deosebit. Astfel, ei au un gelatier italian care combină aromele și gusturile așa cum doar un specialist ar putea să o facă, o listă de ingrediente din întreaga lume, pentru o originalitate incontestabilă a produsului, și un banc de gelato ce păstrează textura și delicatețea specifice acestui unui gelato autentic.


Iași | Leonidas Iași

Adresa: Bdul. Ștefan cel Mare și Sfânt 26, Telefon: 0232.270.137

La Leonidas-ul din Iași nu găsești doar ciocolată belgiană și cafea, dar și înghețată de la Moritz Eis, despre care ți-am mai spus că merită încercată cu fiecare ocazie. Pentru a face acest lucru va trebui să urci până la etajul 1 al Palas Mall, o ocazie în plus pentru a vizita această zonă must see a Iașiului.


Timișoara | Grazia Gelato

Adresa: Alba Iulia 2, Telefon: 0729.759.118

Și dacă ești în Timișoara poți încerca un gelato artizanal, făcut 100% cu ingrediente naturale și după rețete tradiționale italienești. De asemenea, toate deserturile de aici au un conținut scăzut de zahăr. În plus, cofetarului de aici îi place să se întindă la povești, mai ales în jurul felului în care pregătește zilnic gelato.

  • Text de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter