Adi Stoenescu Group: alfabetul pe note

Jam Circle nu vrea să lase muzica bună să se ofilească în izolare, așa că a chemat artiști de jazz din toată țara să improvizeze împreună într-un cadru intim, relaxat, colorat. Ești pe-același film? Dă un play!

Știi cum se zice: ”Dacă planul A dă greș, alfabetul mai are 30 de litere”. Sau doar 25, dacă ești într-o țară anglofonă și asculți jazz românesc proaspăt, direct din athanorul JAM CIRCLE.

Nu-i nevoie de vreun plan B sau C în această bijuterie muzicală originală compusă de Adi Stoenescu special pentru această reprezentație. ”Alfabet”, așa cum foarte potrivit a numit piesa pe care o vei asculta, ne plimbă suav printr-un peisaj în schimbare al jazz-ului contemporan, alături de doi invitați speciali din Bulgaria: Borislav Petrov (tobe) și Mihail Ivanov (contrabas).

Vocea fermecătoare a lui A-C Leonte și saxofonul tenor al lui Alexandru Arcuș completează acest experiment eliberator condus de pianistul Adi Stoenescu.

Adi Stoenescu Group
Adi Stoenescu - pian Rhodes
Borislav Petrov - tobe
Mihail Ivanov - contrabas
A-C Leonte - voce
Alexandru Arcuș - saxofon tenor

Echipa Jam Circle
Darius Rus - sunet
Tavi Scurtu - mix & master
Gabriel Durlan - regie, filmare, montaj
Lidia Ilie - operator cameră
Alexandru Claudiu Maxim - operator cameră
Dan Dima - operator cameră
IRLO - pictură murală
Elena Reghintovschi - design grafic
Ioana Teodora Raicu - fotograf
Mihai Vasiu (TZUC) - interviuri
Nomi Blum - gazdă
Alexandru Arcuș - producție
Ana-Cristina Leonte - coordonator proiect
Cristian Neagoe - PR

The Jam Community este un grup de prieteni și muzicieni cărora le place să se joace, să improvizeze și să exploreze noi teritorii sonore. Muzică africană, blues, jazz, soul, funk, rock, dub, disco, hip hop, drum and bass, nu jazz — ei nu refuză nicio sursă de inspirație, niciun pretext pentru a interacționa neîngrădit, dând cu share la experiențe eliberatoare ale realului.

În lipsa concertelor, a spațiilor culturale deschise, a publicului live, jazz-ul contemporan autohton s-a distanțat mai mult decât fizic și social, s-a retras în spatele ușilor închise, e în pericol de atrofiere. Pentru a preîntâmpina acest fenomen, The Jam Community a creat un spațiu sigur în care artiști din toată țara s-au adunat pentru a cânta, lucra și descoperi noi moduri de a se bucura de muzică împreună.

Mai multe detalii despre muzicienii implicați în acest proiect puteți găsi pe site-ul http://thejamcommunity.com.

JAM CIRCLE este un proiect cultural co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.