CINE COMBO | Comedia noastră cea de toate zilele

După mai bine de un an de frământări și izolare, suntem gata să ne încărcăm cu energie bună și să profităm de fiecare moment estival. Iar vara asta va fi cu atât mai frumoasă, întrucât distracția și voia bună se mută și în sălile de cinema. Din seria uimitoare de premiere din luna iunie, nu pot lipsi comediile dintre cele mai diverse feluri, de la romcom-uri („Iubire, nunți și alte dezastre”) la comedii de acțiune („The Hitman's Wife's Bodyguard”) sau sport („O altă ligă”). Dintre acestea, am ales două filme care atrag atenția în mod special prin ineditul premisei, cât și al plotului: „Mandibules”, o comedie autentică cu lecții puternice despre prietenie, și „Patrick”, o satiră care demonstrează că nici taberele de nudiști nu mai sunt ce-au fost odată. Ești pregătit pentru o vară plină de comedie după un an cu prea multă tragedie? Producții amuzante, ingenioase și captivante te așteaptă în curând pe marile ecrane.

MANDIBULES (premiera: 18 iunie)

Jean-Gab și Manu, doi prieteni cam aiuriți, descoperă o muscă gigantică în portbagajul unei mașini și decid s-o îmblânzească pentru a câștiga bani de pe urma ei. Faimoasa formulă cu doi încurcă-lume se întoarce într-o comedie hilară scrisă, regizată, filmată și editată de Quentin Dupieux, un cineast preocupat de regulă de comicul absurd generat de situații bizare și neașteptate. Chiar el își descrie lucrările ca pe o oglindă a imaginației lui: „Opera mea va fi întotdeauna pătrunsă de aceleași obsesii, aceeași semnătură, același simț al umorului. De la început, am simțit că arăt un univers care îmi aparține în totalitate: realități deformate, în relații umane răstălmăcite, portrete suprarealiste ale societății noastre, fantezii profunde și copilărești. Abandonarea morții pentru a ne concentra asupra vieții.”


PATRICK (premiera: 25 iunie)

Patrick (Kevin Janssens) are 38 de ani și trăiește cu părinții lui într-o tabără de nudiști. Când tatăl lui moare, Patrick moștenește campingul destinat naturiștilor și naturistelor, dar este mult mai preocupat de găsirea ciocanului său, furat de o mână criminală. Obsesia lui Patrick cauzează valuri, frisoane și violențe între nudiști, nudiști și Patrick, Patrick și tot restul universului. Debutul în lungmetraj al lui Tim Mielants are toate atuurile unui film belgian: umor negru, zero pudori, pusee ocazionale de suprarealism spontan, tupeul de a fi simultan atât grotesc, cât și adorabil. Regizorul identifică două tematici fixe în filmul său: doliul și găsirea unui scop în viață, mai exact șarmul unei existențe fără obiective clare, al căror exponent este protagonistul Patrick.

  • Text de Silvia Trașcă:

SilviaTrasca

  •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

____________________________