Dans contemporan: Bodies on the Move

Singing Bodies, foto: Alex Iacob

”Bodies on the Move” este un proiect creat de Asociația Pentru Teatru și Carte (PETEC) și Indie Box, care își propune să apropie dansul contemporan de publicul din Buzău, Suceava și Ploiești.

Echipa de dansatori și coregrafi susține, în cadrul turneului, intervenții artistice în spațiul public, spectacolele ”Moving Fields”, ”Singing Bodies’ Trilogy” și ateliere de dans contemporan inspirate din temele și procesele de lucru ale spectacolelor. 

Între 22-24 iunie, invităm publicul din Suceava la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, pentru a descoperi alături de noi ce ne mișcă, în ce fel ne influențează orașul în care trăim și cum îl simțim prin corp, precum și cum arată schimbul de energie cu oamenii și spațiul din jurul nostru. Traseul a început în Buzău și va continua în Ploiești (12-14 iulie).

Program evenimente: 

MOVING FIELDS

Spectacol de dans contemporan

22 iunie, 19.00, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

SINGING BODIES’ TRILOGY

Performance de dans contemporan în 3 părți

23 iunie, 19.00, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

! Acest spectacol este potrivit pentru persoane peste 16 ani !

ATELIER SINGING BODIES

24 iunie, 10.00, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

  • Biletele la spectacole pot fi achiziționate pe www.blt.ro
  •  Atelierul gratuit este destinat adulților amatori, iar experiența anterioară în dans nu este necesară. Pentru a te înscrie la atelier, trimite un e-mail la adresa contact@indiebox.ro, în care să menționezi atelierul "Singing Bodies", numele tău și datele de contact (telefon)

MOVING FIELDS  

MOVING FIELDS este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării 7 dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public.

Moving Fields, foto: Orsolya Balint

Concept și coregrafie: Cristina Lilienfeld, Consultant dramaturgic: Mihaela Dancs, Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Cristina Lilienfeld, Răzvan Rotaru, Filip Stoica, Compoziție muzicală: Diana Rotaru, Interpretează: ansamblul Sonomania, Design instalatii: Cristian Iordache, Costume: Georgiana Gherghișan, Light design: Alexandros Raptis, Design grafic: Oana Băluță, Foto-video: Alina Ușurelu, Producător: Asociația Petec

SINGING BODIES’ TRILOGY

SINGING BODIES’ TRILOGY este un performance de dans contemporan în trei părți care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu spațiul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție. Cele trei parti ale trilogiei sunt producții solo independente ale celor trei coregrafi, destinate atât prezentării individuale cât și colective, într-un format dens de trilogie, fiind create într-un context de cercetare comun și având teme, abordări și idei care circulă fluid între ele.

Singing Bodies, foto: Alex Iacob

Concept si interpretare: SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Bălășoiu, REALITY CHECK / Denis Bolborea, BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae

Videoproiectii: Cozlac Andrei, Foto-video: Lavinia Pollak, Sound design: Denis Bolborea, Grafica: Hermina Stanciulescu, Light Design: Alexandros Raptis, Producător: Indie Box

Durata: 2h si 20 minute (10 minute pauză)

ATELIER SINGING BODIES - The Moebius Body

(Valentina de Piante)

Cum rezonează corpul cu ceea ce îl înconjoară? Cum se mișcă în relație cu sunetele aleatorii din oraș? Cum se transformă corpul în mișcare când este foarte atent la ceea ce aude, la ceea ce vede? Cum se modifică simțul vizual după ce a fost antrenat simțul auditiv?

În cadrul atelierului Singing Bodies veți crea relații între corpul vostru și sunete, apoi între corp și percepția spațiului. Corpul va deveni un transformator de sunete pe care le auziți și de spații pe care le traversați.

”Bodies on the Move” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Teatrul ”George Ciprian” Buzău, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Gala Societății Civile, feeder.ro.

Mai multe informații despre activități puteți găsi pe paginile de FB PETEC și Indie Box

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter