Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/06/2021
Lifestyle / Sport Viața Orașului

Locuri ideale în București pentru sporturi urbane

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Locuri ideale în București pentru sporturi urbane Share Locuri ideale în București pentru sporturi urbane


Citește și:

Un oraș viu este cel în care există posibilitatea de a împleti plăcutul cu utilul, în care se pot găsi zone și locuri potrivite pentru toate tipurile de activități și unde fiecare locuitor se simte inclus. Bucureștiul tinde către acest statut. Nu este încă perfect, dar se perfecționează, fie ca urmare a deciziilor luate de autoritățile locale, fie pentru că bucureștenii iau ce au nevoie și merită de la orașul lor. Sporturile urbane sunt cea mai bună dovadă că oamenii cuceresc orașul. 

Unde te dai cu placa

Skateboardingul nu este doar unul dintre cele mai populare sporturi urbane, ci și un mod de viață, care impune un anume fel de atitudine. Este important să știi foarte bine cum alegi placa de skateboard, echipamentul de protecție și să te păstrezi mereu în limitele performanțelor pe care le poți atinge, fără excese, mai ales atunci când nu ești foarte sigur pe abilitățile tale, pentru a evita orice risc de accidente.

Locurile unde poți întâlni pe amatorii de skateboarding, unde poți primi sfaturi și indicații tehnice de la cei mai avansați sunt:

  • Herăstrău Skatepark, accesibil rapid pe intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle; ai Street Course, Quarter Pipe, Spine și Vertical Ramp, dar ia în calcul că este foarte aglomerat în weekend, dar mai liber în cursul săptămânii; de regulă, seara vin cei foarte experimentați și poți avea parte de adevărate demonstrații;
  • Parcul IOR are un Skatepark dotat cu Quarter Pipe, Spine și Street course; este unul dintre locurile preferate de adolescenți;
  • Skatepark Eroilor, la ieșirea de la stația de metrou Eroilor; are Quarter Pipe, Spine și piramidă;
  • Parcul Carol, pe treptele din fața monumentului Eroilor;
  • Academia Militară, pe treptele din față;
  • treptele din fața Teatrului Național; 
  • toate zonele pietonale deschise pe perioada verii în weekend în zonele centrale și adiacente din București, mai ales sectoarele în pantă lină de pe Calea Victoriei și străzile adiacente.

Unde te dai cu role

Zonele accesibile celor ce practică acest sport urban sunt cele mai numeroase. Practic, celor cu role le este permis accesul în toata parcurile. Evident, există zone mai bune și mai puțin bune în funcție de calitatea pavajului, care este mai importantă mai ales pentru cei începători și pentru cei care vor segmente cu asfalt bun pentru curse de viteză. Pentru cei experimentați, calitatea asfaltului este mai puțin importantă. 

Dacă vrei să faci acrobație, se pot folosi zonele unde sunt amenajate Skatepark-uri, dar și oricare altă zonă unde se află șiruri de trepte sau denivelări asfaltate. De cele mai multe ori, pasionații de role merg în IOR, unde au loc frecvent numeroase competiții ad-hoc dedicate pasionaților și celor experimentați.

Pe role se pot face veritabile trasee de tip circuit. În București, zone bune sunt cele rezidențiale din cartierele Primăverii, Floreasca, Cotroceni, pe lângă Facultatea de Medicină, dar și pe malurile Dâmboviței, spre Biblioteca Națională. 

Ai mai putea merge în Herăstrău, oriunde în parc, dar și pe străzile exterioare, spre Ambasada Chinei și în zona Televiziunii, dar la fel de bine te poți plimba și admira zona caselor din Dorobanți, precum și pe Bulevardul Regina Elisabeta. Parcul Circului este excelent pentru role, precum și Parcul Floreasca (cu multe zone denivelate asfaltate și scări), iar pentru curse de viteză,  Bulevardul Mircea Eliade este perfect.

La plimbare pe hoverboard

Este unul dintre mijloacele de transport cele mai dorite de adolescenți și tineri (chiar și pentru cei care au depășit prima tinerețe, dar sunt dornici de experiențe noi și caută provocări). „Two wheel self balancing electric scooter”, pe numele lui complet, hoverboard-ul este o sursă de adrenalină și entuziasm, o jucărie pe care merită să o încerci și care produce dependență. 

Chiar dacă este cu „motor”, te ajută să faci mișcare, îmbunătățește echilibrul și reflexele, postura, iar musculatura corpului (inclusiv abdomenul) sunt permanent încordate, așa că vei arde calorii.

Sunt multe locuri ideale pentru hoverboard. Ideal este să-ți faci un traseu:

  • tur de circa 8-9 kilometri în Parcul Herăstrău; 
  • Parcul Tineretului, pe pistele special create pentru skateboard, dar și pe toate aleile; 
  • Delta Văcărești este ideală pentru o tură completă; în plus, poți vedea păsări exotice; 
  • un tur complet la Muzeul Țăranului;
  • Grădina Botanică este un loc perfect pentru o plimbare cu hoverboard-ul, cel mai bine solitar, pentru a admira și a medita;
  • un tur complet în Centrul Vechi, în doi, ca să vă puteți mișca lejer, plus pauze la terasă; 
  • Lacul Morii este ideal pentru cei începători, dar și pentru cei mai experimentați; 
  • Șoseaua Kiseleff este locul perfect pentru a testa viteza maximă pe care o poate scoate hoverboard-ul.

Acestea sunt provocările, ca să ai de unde alege pentru mici aventuri urbane și pentru infuzii mai mici sau mai mari de adrenalină. În fapt, tot atâtea idei prin care orice bucureștean poate demonstra celor încă sceptici că orașul este prietenos cu cei care știu să profite de ceea ce el oferă. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută