Şapte accesorii iconice ale unor personaje de film de neuitat

Deşi mai puţin cunoscuţi decât designerii de modă, creatorii de costume din lumea filmului reuşesc, de multe ori, să ofere publicului ţinute de neuitat, care inspiră generaţii după generaţii de cinefili şi nu numai. De la celebrul deux-pieces purtat de Tippi Hedren în filmul “Păsările” de Alfred Hitchcock, imaginat de designerul de costume Edith Head, la extravaganta rochie albă cu funde în dungi albe şi negre, creată de Cecil Beaton pentru Audrey Hepburn în filmul “My Fair Lady”, pentru care a primit şi un premiu Oscar, garderobele şi accesoriile personajelor de film au depăşit pelicula devenind iconice. Iată şapte dintre cele mai cunoscute accesorii ale unor personaje de film, care au devenit emblematice.

1.  Pălăria lui Sherlock Holmes

Este imposibil să ne gândim la Sherlock Holmes, personaj de carte şi film, fără să ni-l imaginăm purtând celebra sa pălărie, model deerstalker, cu dublu cozoroc. În numeroasele adaptări cinematografice, stilul detectivului londonez creat de Sir Arthur Conan Doyle este punctat prin acest accesoriu, deopotrivă practic şi rafinat. Mai mult decât atât, în oferta lor de pălării, multe magazine de top prezintă acest model cu numele de Sherlock Holmes.

2.  Ochelarii lui Harry Potter

Rămânem tot în Anglia, pentru un alt accesoriu care a devenit iconic: ochelarii rotunzi ai lui Harry Potter. Băieţelul vrăjitor, care dă dovadă de curaj şi integritate în faţa numeroaselor pericole şi provocări ce i se aştern în cale, a devenit un fel de fashion icon insolit, pentru mii de copii şi adolescenţi care și-au cumpărat, la rândul lor, rame de ochelari similare celor purtaţi de personajul lor preferat.

3.  Umbrela lui Mary Poppins

Pe lângă faptul că este magică, umbrela lui Mary Poppins este un accesoriu atât de bine integrat în poveste şi în imaginea de ansamblu a personajului, încât probabil niciun copil de şase ani care ar vrea să facă un desen cu celebra dădacă nu ar omite să-l schiţeze. Deşi geanta supradimneasionată a lui Marry Poppins are vocaţia de a deveni un accesoriu iconic, celebritatea sa este depăşită, cu certitudine, de cea a umbrelei.

4.  Ceasurile lui James Bond

Problema în ceea ce-l priveşte pe James Bond este că totul atrage atenţia: costumele sale croite impecabil, maşinile de lux, gadgeturile de ultimă generaţie, femeile care îl însoţesc. Cu toate acestea, de fiecare dată când se lansează un nou film cu agentul 007, unul dintre detaliile cele mai vânate de fani vizează ceasul purtat de celebrul agent secret. De-a lungul timpului, personajul Bond, James Bond, a purtat mai multe ceasuri iconice, printre care mai multe modele de Rolex Submariner, un Gruen Precision 510, dar şi celebrul Seiko Memory Bank Calendar.

5.  Ochelarii lui Neo

Seria “Matrix” a revoluţionat din multe puncte de vedere cinematografia, nu numai prin efectele speciale, ci şi la nivel de garderobă a personajelor. Pe lângă costumele din piele şi latex, unul dintre cele mai cunoscute accesorii asociate invariabil cu acest film sunt ochelarii de soare înguşti,cu aspect futurist, purtaţi de personajul principal, Neo.

6.  Pantofii lui Carrie Bradshaw

Personajul interpretat de Sarah Jessica Parker în celebrul serial “Totul despre Sex” a dat lumii televiziunii multe momente iconice la capitolul modă şi nu numai. Cu toate acestea numeroasele sale perechi de pantofi au constituit aproape în sine un personaj.

7.  Portţigaretul lui Holly Golightly

“Mic dejun la Tiffany” este unul dintre cele mai îndrăgite filme ale iubitoarelor de modă din întreaga lume. Dincolo de povestea de dragoste neîmplinită, garderoba creată de Hubert de Givenchy pentru Audrey Hepburn a captat imaginaţia a generaţii întregi de femei care au apreciat eleganţa desăvârşită a pieselor vestimentare din acest film. 

Create pentru a sprijini personajul sau povestea, accesoriile din cinematografie pot avea, uneori, un destin special. Unele transcend ecranul şi devin simboluri sau referinţe culturale în toată regula.

Sursa foto: pexels.com

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter