Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2021
Muzică Viața Orașului

Simfonii de Haydn și Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Simfonii de Haydn și Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român Share Simfonii de Haydn și Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român


Citește și:

Joi, 17 și vineri, 18 iunie 2021, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă, de la ora 19.00, de maestrul Horia Andreescu. Programul concertului cu public din această săptămână este alcătuit din  Simfonia nr. 48, în do major din Joseph Haydn și Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann.

Simfonii de Haydn și Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român

Joseph Haydn (1732-1809), prieten cu Mozart și profesor al lui Beethoven, a marcat clasicismul muzical vienez. A devenit unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile, fiind adesea numit părintele simfoniei pentru că a dezvoltat genul într-o formă superioară.  Simfonia nr. 48 este supranumită Maria Theresia, pentru că a fost compusă cu ocazia unei vizite a împărătesei Maria Terezia a Austriei din anul 1773.

Simfonia nr. 2 de  Robert Schumann (1810-1856) este „o bijuterie muzicală, pe care dirijorul Sergiu Celibidache o considera drept cea mai simfonică dintre creațiile sale, cu unul dintre cele mai frumoase adagio-uri compuse vreodată.  Atât Maria Theresia de Haydn, cât și Simfonia nr. 2 de Schumann sunt lucrări pe nedrept uitate, care merită puse în valoare. Mă bucur să fac acest lucru alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu“, apreciază dirijorul Horia Andreescu.

Simfonii de Haydn și Schumann dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român

Horia Andreescu. Foto: Virgil Oprina

Pentru noile concerte cu public programate până la finalul stagiunii, capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporție de 50%. „Sunt fericit că publicul revine în sala Ateneului Român. Muzicienii au nevoie de public, de energia iubitorilor de muzică, pe care o să simtă pe viu. Nu putem trăi fără public în sală“, subliniază maestrul Horia Andreescu.

Concert simfonic CU PUBLIC

Joi, 17 iunie și vineri, 18 iunie, ora 19.00, Sala Mare a Ateneului Român

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

 Dirijor

HORIA ANDREESCU

Program

Joseph Haydn

Simfonia nr. 48, în do major

Robert Schumann

Simfonia nr. 2, în do major, op. 61

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei

Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituției.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19,  sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută