EXCLUSIV: Despre ALTARUL cu Jeffrey Dean Morgan

„The Unholy”, cel mai nou proiect al cineastului Sam Raimi,  este un nou thriller must see odată cu redeschiderea cinematografelor. Celebrul actor Jeffrey Dean Morgan („The Walking Dead”, „Watchmen”) aduce un farmec molipsitor rolului lui Gerry Fenn, un jurnalist ce investighează o poveste despre o tânără fată cu deficiențe de auz, Alice (Brown), care își revine în mod miraculos și este înzestrată cu puteri vindecătoare, după o presupusă vizită a Fecioarei Maria. Sau, cel puțin, în aparență. Pe măsură ce Fenn urmărește povestea incredibilă, el își dă seama că ceea ce Alice consideră un miracol,  este de fapt o cu totul altă entitate. Una demonică, pe care chiar el a dezlănțuit-o. Este o poveste despre credință care te va ține garantat cu sufletul la gură și îți va da fiori reci,  dar și despre partea întunecată care stă în spatele ei. Debutul în regie al lui Evan Spiliotopoulos îi mai aduce în distribuție pe Cary Elwes,  William Sadler,  Katie Aselton și  Christine Adams în distribuție.

„The Unholy” este pregătit de lansarea în cinematografe pe 18 iunie. Actorul Jeffrey Dean Morgan a vorbit într-un interviu realizat de Steve Goldman despre realizarea noului său film și experiența generală de pe platourile de filmare.

Ce te-a atras prima dată la „The Unholy”?

Sam Raimi, inițial. Mai lucrasem cu el pentru filmul „Possession”, așa că aveam o relație profesională bună. În plus, știam de James Herbert când am primit scenariul. Chiar citisem „Shrine”, credeți sau nu, cu câteva luni în urmă, și mi-a plăcut ceea ce Evan a făcut cu scenariul: un personaj bun, pe care puteam să îl explorez. În cele din urmă, împreună cu toate piesele puse la un loc, am decis să să mă avânt în proiect.

Ai menționat personajul. Povestea filmului scoate la suprafață gradual credința lui Gerry Fenn în el însuși, împotriva credinței oarbe care cuprinde treptat orașul. Este un personaj grozav.

Gerry este un pic... ei bine, probabil un nesimțit cu acte în regulă. Dar motivează filmul. El nu se avântă orbește, iar întrebările lui despre tot ce mișcă menține totul ancorat. De asemenea, el include și ceva umor în film. Nu știu dacă acesta este obiectivul lui Evan sau dacă a apărut în timp ce filmam, pentru că îmi doream foarte mult ca acest tip să fie cât mai bine conturat. Am crezut că includerea umorului și sarcasmului ar funcționa. Sunt recunoscător că Evan a păstrat totul.

A fost rolul scris special pentru tine?

El spune că da. Adică, ăsta e Evan. Am avut o relație ciudată înainte de acest film, el a cumpărat  vechea mea casă din Los Angeles. Tot ce știam este că „un scriitor” cumpărase casa și ceruse un afiș cu „Watchmen” pentru un perete. Oricum, eram deja familiarizat cu munca lui Evan ca scriitor și primul lucru pe care mi l-a spus este „Am scris asta cu tine în minte. Nu-mi pot imagina pe nimeni altcineva să ia rolul ăsta.” Dar cumva trebuie să spună asta.

Am văzut un interviu online de-al tău, în care prezentai câteva suveniruri pe care le-ai adunat de pe platouri de filmare de-a lungul anilor, inclusiv din „Lucille” din The Walking Dead și o mască de la Watchmen. Ai păstrat ceva de pe platoul The Unholy?

Nu. Dar am vrut păpușa (o păpușă antică pe care personajul lui Morgan o descoperă pe un teren care inițiază povestea). Am vrut păpușa înfricoșătoare, dar nu am obținut-o.

Asta poate fi un lucru rău.

Îți voi spune ce am obținut. Am luat pătura de la hotelul meu. Camera de hotel în care stă Gerry Fenn. Arăta ca o pătură de pat din anii 1970, un fel de velur cu aur. Mi-a plăcut. Și era nouă. Acesta este singurul lucru pe care l-am luat. Nu știu de ce, dar am crezut că este grozavă. Cea mai mare parte a garderobei din film este a mea. Sunt toate hainele mele, așa că nu au fost multe lucruri pe care le puteam fura. De obicei, aș fura ceva din garderobă, dar nu aveam recuzită.

Cum a fost să filmezi scenele în care Fenn întâlnește entitatea supranaturală din film? Cu ce jucai de fapt pe platou?

Din fericire am avut-o pe Marina Mazepa. Te aștepți la o mulțime de filme de genul ăsta să fie redate pe o bucată de casetă de pe un ecran verde. Și Marina este această actriță / contorsionistă pe care a găsit-o Evan. A fost la America’s Got Talent și poate face lucruri cu corpul ei pe care nu le-ai mai văzut până acum. Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Se apleca pe spate și alerga către tine cu toate membrele. Și asta e suficient pentru a te lăsa cu gura căscată și să te facă să ieși din cameră.

A fost vreodată energia cu adevărat înfricoșătoare pe platourile de filmare?

În calitate de actor, vrei să te transpui în poveste, dar îți dai seama și că este un film. Eu încep să glumesc în momentul în care s-a terminat o scenă. Nu rămân în caracter. Deci, m-am speriat vreodată pe platou? Nu. Dar uite, au făcut o treabă grozavă cu unele dintre seturi, făcându-le să pară cât se poate de realist. Subsolul înfricoșător al bisericii, de exemplu, a fost un set super-cool. Dar lucram cu Katie Aselton, pe care o cunosc de 30 de ani. Și râdeam mereu împreună. Nu cred că a existat vreodată frică.

Spune-ne câte ceva despre munca cu Cricket Brown, cea care joacă rolul lui Alice. Acesta este primul ei film. Ați avut vreo îngrijorare cu privire la munca de platou cu cineva cu o experiență atât de limitată?

Sigur, absolut. Dar acolo a intrat în joc încrederea în Evan și Sam. Când am citit scenariul, m-am gândit: „Fata asta trebuie să fie bună”. Nu este un rol ușor pentru nimeni. Și un actor experimentat ar avea probleme cu toate elementele implicate în el. Astfel, procesul de recrutare pentru acest personaj a fost probabil cel mai de lung din tot filmul. Dar a fost ceva special la ea. Părțile mele preferate din film sunt cele în care avem scene împreună, eu urmărindu-i procesul, pe măsură ce și-a dat și ea seama care este procesul ei. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu ea și cred că este uimitoare în film. Este începutul unei cariere foarte lungi pentru Cricket.

Cum este să ai unul dintre primele filme care intră într-un cinematografe în 2021?

Sunt încântat că este lansat în toată lumea. Mă bucur că le putem oferi oamenilor divertisment. A fost un an lung și dur și sper că acest film poate elibera mintea oamenilor de acest moment dificil pentru toată lumea.

În prezent filmezi ultimul sezon pentru The Walking Dead. Cum este acest proces pentru tine?

Este dulce-amărui. S-au făcut 14 luni de când suntem în Atlanta. În mod normal tragem vreo 7 luni. Deci, nu vom termina până în martie anul viitor. Asta mă întristează. Cred că așa suntem cu toții. Dar avem atât de multe povești de spus. Mai sunt atât de multe de filmat, încât nu m-a afectat încă. Încă nu plâng. Dar sunt sigur că voi plânge la ultimele două episoade. A fost parte din viața mea timp de șase ani. Acesta este cel mai mult timp pe care l-am dedicat pentru ceva. A fost minunat să trăiesc cu acești oameni în fiecare zi. Și îmi este greu să cred că nu mă voi întoarce anul viitor.

  • Traducere şi adaptare de SILVIA TRAŞCĂ:

SilviaTrasca

  •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter