MUSICOOLT: Intertextualitatea – povestea din spatele muzicii secolelor XX și XXI

Proiectul MUSICOOLT 2021, Zoom in Zoom out în muzica nouă continuă cu o nouă temă incitantă joi, 17 iunie, ora 19:00, #LIVE online.

Ce este intertextualitatea și cum se manifestă ea în muzică? Cum pot exista interconexiuni între piese muzicale diferite, aparținând unor compozitori din epoci diferite? Cum ne putem apropia de muzica secolelor XX și XXI prin povestea și legătura ei cu muzica trecutului? Răspunsurile la toate aceste întrebări și multe altele le veți afla în cadrul celui de-al șaselea atelier Musicoolt, intitulat “Intertextualitatea – povestea din spatele muzicii secolelor XX și XXI”.
Gazda dvs. va fi conf. univ. dr. Cristian Bence-Muk, din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.Evenimentul poate fi urmărit pe platforma Zoom în urma unei înscrieri prealabile precum și pe pagina facebook.com/MUSICOOLT.

Între 16 și 116 ani orice curios e binevenit! Nu e necesară o pregătire muzicală prealabilă.

RSVP.

Cristian Bence-Muk (n. 31 august.1978, Deva) a absolvit secţia de Compoziţia în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gh.Dima” din Cluj-Napoca, România, la clasa prof.univ.dr Hans Peter Türk, promoţia 2002, iar în anul 2005 a obţinut titlul academic de „Doctor în Muzică”, specializarea „Creaţie muzicală”, sub îndrumarea acad. prof. univ. dr. Cornel Ţăranu. În prezent, Cristian Bence-Muk îşi desfăşoară activitatea în calitate de conf. univ. dr. la disciplinele „Forme şi Analiză Muzicală” și „Compoziție” și este directorul Departamentului de Compoziție muzicală și Dirijat din cadrul Academiei de Muzică clujene. Creaţia sa muzicală cuprinde piese corale, vocale, camerale, simfonice, vocal-simfonice, operă de cameră și balet. A obţinut diferite premii naţionale, iar lucrările sale au fost interpretate în cadrul unor concerte în ţară şi străinătate (Franţa, Italia, Suedia, Portugalia, Polonia, S.U.A., etc.) şi au fost publicate la edituri din România şi Elveţia. În calitate de director de proiect, a coordonat două proiecte de cercetare finanțate de C.N.C.S.I.S (2006-2007 și 2010-2013), proiecte care au stimulat creația, interpretarea și cercetarea muzicologică în domeniul muzicii contemporane. A fost implicat activ în diferite proiecte culturale și artistice sincretice, referitoare la  relația dintre muzică, pe de-o parte și literatură, pictură, sculptură și film, pe de altă parte. Pe lângă proiectele de muzică nouă, începând cu anul 2013 a prelucrat și orchestrat 27 colinde folclorice românești în format vocal-simfonic (CD-ul „Maria se preumbla”, care a reunit primele 14 astfel de prelucrări, a fost vândut în peste 10.000 de exemplare), demers răsplătit cu un premiu de excelență pentru prelucrarea vocal-simfonică a colindelor românești - „LSM Excellence Award 2019”, Chicago.

 

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter